30 Temmuz 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 30 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-YÜKSEK ASKERİ ŞURA 1 AĞUSTOS'TA TOPLANIYOR

-Yüksek Askeri Şura, bir üst rütbeye terfi edecek general ve amiraller ile general ve amiralliğe yükselecek albayların durumunu görüşmek üzere 1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanacak. Şura'da, emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun atanması bekleniyor. Şura'da ayrıca disiplin durumu nedeniyle bazı subay ve astsubayların dosyaları da değerlendirilecek.

-MECLİS'TE 6 PARTİLİ DÖNEME DOĞRU

-22 Temmuz seçimlerinde 3 partinin barajı aşıp milletvekili çıkarmasına rağmen yeni oluşan Meclis'te temsil edilen parti sayısının bu hafta içinde altıya çıkması bekleniyor. DTP destekli bağımsız milletvekillerinin partiye geçmeleriyle birlikte Meclis'te temsil edilen parti sayısı 4'e çıkarken diğer bazı milletvekillerinin kendi partilerine geçmesiyle, DSP ve BBP de TBMM'de temsil edilmeye başlanacak.

-20 bağımsız milletvekilinin dilekçelerini vererek DTP'ye geçmesiyle birlikte Meclis'te temsil edilen parti sayısı şimdiden 4 oldu. DSP'liler ve Yazıcıoğlu'nun tavrı ise yemin töreninden sonra netlik kazanacak.

-Bağımsız milletvekillerinin partilere geçmesinin ardından Meclis'te dört bağımsız milletvekili kalacağı tahmin ediliyor. Bunlardan Ufuk Uras'ın ÖDP'ye geçmesi halinde temsil edilen parti sayısı 7'ye çıkacak ve en fazla bağımsızın seçildiği Meclis'te sadece üç bağımsız milletvekili kalacak.

-22 TEMMUZ SEÇİM KESİN SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Yüksek Seçim Kurulu'nun, 22 Temmuz seçiminin kesin sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Kesin sonuçların bugün açıklanması halinde Meclis 4 Ağustos'ta toplanacak.

-ANKARA'DA SUSUZ YAZ BAŞLIYOR

-Ankara'da aylardır gündemde olan su kesintileri Çarşamba günü başlayacak. İki ayrı bölgeye ayrılan Ankara'ya dönüşümlü olarak su verilecek. 48'er saatlik kesintiler 5 ay boyunca 2 gün arayla uygulanacak.

-KARAYALÇIN: ?ANKARA'YA SU GEREDE'DEN GETİRİLMELİ?

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesi projesine karşı çıkarken, Ankara'nın suyunun Gerede Havzası'ndan sağlanmasının daha doğru olacağını söyledi. Karayalçın, Ankara'nın susuz kalmasını ise ?plansızlık ve beceriksizliğe? bağladı.

-YARGITAY, KAN UYUŞMAZLIĞINI BOŞANMA NEDENİ SAYMADI

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşiyle kanlarının uyuşmadığını gerekçe göstererek boşanmak isteyen kocayı haksız buldu. Yargıtay, karısından boşanmak için tek gerekçe olarak 'kan uyuşmazlığı'nı gösteren kocanın açtığı boşanma davasının reddedilmesi gerektiğine hükmetti.

-CHP'Lİ MUHALİFLERDEN BASIN TOPLANTISI

-Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve aralarında bazı CHP'li belediye başkanlarının da bulunduğu muhalifler basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-TİM GENEL KURULU YAPILIYOR

-Devlet Bakanı Kürşüt Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'na katılıyor. Genel Kurul'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. (Saat:10.00)

-ASO'DA DEVİR TESLİM TÖRENİ

-22 Temmuz seçimlerinde AKP Ankara Milletvekili olarak Meclis'e giren ATO Başkanı Zafer Çağlayan'ın görevden ayrılmasıyla ASO Başkanlığına seçilen Nurettin Özdebir, görevi devralıyor. (Saat:10.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber