Tüketiciler Derneği ADSL müjdesi bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Engin Başaran, Türk Telekom'dan ADSL konusunda müjde beklediklerini bildirdi.Tüketiciler Derneği ile Rekabet Derneği tarafından, Türk Telekom'da yaşanan tüketici sorunları ve tüketici beklentilerine ilişkin bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Toplantının ardından yapılan basın toplantısında konuşan Başaran, Rekabet Derneği ile birlikte tarife krizine ilişkin olarak yaşananlar üzerine böyle bir toplantı yaptıklarını ve temsilci olarak katılan kuruluşların da kendilerini bilgilendirdiğini anlattı.

Başaran, Türk Telekom'un yeni tarife uygulamasıyla sabit ücretlerin yükseldiğini ve konuşma ücretlerinin de yükselmesiyle çoğu insanın sabit telefonlarını kapatma durumuna gittiğini dile getiren Başaran, bu durumda ADSL ile sabit telefon ilişkisinin tartışılmaya başlandığını kaydetti.

Engin Başaran, Türk Telekom'un kampanyasıyla bir günde 17 bin 500 kişinin abone olduğunu ifade ederek, bu tüketicilerin şu anda mağdur durumda olduğunu belirtti.

Başaran, en önemli sorunun rekabete açılamamış bir piyasa olduğunu vurgulayarak, bu konuda bağımsız idari kuruluşların, piyasanın serbestleşmesinde önemli rolü olduğunu ve üzerilerine düşen görevi yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Rekabet Derneği İstanbul Şube Başkanı Kemal Erol da, Türk Telekom'un bu piyasada hakim durumda olduğunu belirterek, toplantıdan çıkan sonucun, sektörü düzenlemekle ve denetlemekle görevli olan Telekomünikasyon Kurumu'nun bir an önce bu sorumluluğunu yerine getirmesi, eskisine göre daha süratle karar vermesi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber