Araştırmaya göre, polis en fazla mesai şartlarından şikayetçi

Haber Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Dergisi'nde yayınlanan 'Türk Polisinin Mesleki Sorunları' konulu araştırmaya göre, polislerin yaklaşık üçte biri en önemli sorun olarak 'çalışma saatleri sorununu' gösterirken bu sorunu yüzde 27 ile 'ekonomik sorunlar', yüzde 18.5 ile 'siyasete alet edinme, yüzde 7 ile de 'imaj' sorunu izliyor. Polislerin yüzde 6'sı 'ast-üst' ilişkilerinden şikayetçi olurken yüzde 2'si 'yargılanma' sorunu, yüzde 1'i ise 'atama' sorunu ile karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Polislerin karşı karşıya oldukları sorunlar çalıştıkları birimlere göre de değişiyor. Araştırmada, Koruma Şubesi'nde çalışanların yüzde 33'ü genel sonuçların aksine en önemli sorun olarak teşkilatın siyasete alet edilmesini görürken Terör Şubesi'nde çalışan bir polis için en önemli sorun yüzde 32 ile ekonomik sorun olarak ortaya çıkıyor. Polislerinin yüzde 82.3'ü yaptıkları işin karşılığını alamadıklarına inanırken sadece yüzde 10.2'si yaptıkları işin karşılığını aldıklarına inanıyor. Yüzde 80.3, polis teşkilatının siyasete alet edildiği konusunda görüş belirtirken bu görüşte olmayanların oranı ise yüzde 11.5.

Polis olmak için uygulanan eğitim süresini ve sistemi yeterli bulmayanların oranı yüzde 63.2 olarak tespit edilen araştırmada, eğitim süresini ve sistemi yeterli bulanlar ise yüzde 20.8 olarak belirtiliyor.

Polisliğin kişinin psikolojik yapısını zedelediğini düşünen polisler yüzde 74.1 gibi yüksek bir oranda ortaya çıkarken, psikolojik yapılarının zedelenmediğine inananlar ise yüzde 14.7 oranında kaldı. Yüzde 76.9 oranındaki polis ise yeterli psikolojik danışmanlık hizmeti almadıklarını düşünüyor.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber