"Ulaştırma Bakanı ve TCDD Genel Müdürü hemen istifa etmelidir"

Haber Giriş : 23 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet BARLAS / Haberx

Hızlı Tren Gösterisi'nin bir facia ile sonuçlanmasının siyasi, idari ve teknik sorumluları istifa edip hesap vermedikçe, kamuoyu vicdanı sürekli sızlar.

"Hızlı Tren Gösterisi"nin bir facia ile sonuçlanmasının siyasi, idari ve teknik sorumluları istifa edip hesap vermedikçe, kamuoyu vicdanı sürekli sızlar.
Göz göre göre gelen bu kaza konusundaki uyarının yapıldığını da artık hatırlamak durumundayız.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Erel 6 Temmuz'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı 10'uncu Ulaştırma Araştırma Konferansı'nda "Hızlandırılmış trene binmem, sevdiklerimin binmesine de izin vermem!" diye konuşmuştu.

Prof. Dr. Erel, demiryollarının alt yapısının hızlandırılmış trenlere uygun olmadığına dikkat çekerek şunları söylemişti: "Hız yüzünden, raylar bozulacak ve hızlı trenler masraf çıkaracak. Rayların doğrultusu ve hat genişliği bozulacak, yol eğrileşecek, tren yolunda çökme olacak. Önlemler acilen alınmazsa, trenin yoldan çıkması şeklinde kazalar olacaktır. Böyle bir durumu olan trene asla binmem!"

Prof. Dr. Erel, hızlandırılmış tren seferlerinin durdurulmasını isterken, Ulaştırma Bakanlığı'na önerilerini şöyle sıralamıştı:
-Demiryolu hatlarımız ve bu hatlarda kullanılan lokomotif ve vagonlar acil kontrol edilsin.
-Uygun olmayan lokomotif ve vagonlar, bu raylarda kullanılmasın, kullanılacak taşıtlar ise sürekli denetim ve kontrol altında tutulsun.
-Yol trafiğe kapanmadan alt yapı iyileştirmesi mümkün olmadığından, alt yapının olumsuzlukları üst yapıda uygulanacak çözümlerle azaltılsın.
Şimdi hayatını kaybedenler ortadayken, Ulaştırma Bakanlığı'nın Prof.Erel'in uyarılarını dikkate almasının bir anlamı kalmamıştır.
Yapılacak ilk iş, soumluların istifasıdır.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber