Bu losyon kelliği tarihe karıştıracak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kellik sorunu yaşayanlara büyük umut olan yeşil çay özlü saç losyonu artık Türkiye'de. Losyon, saç oluşumunda yüzde 20, saç tellerinin kalınlaşmasında yüzde 70, saç dökülmelerine karşı ise yüzde 98 başarı gösteriyor.

Başlangıçta dönemsel olması umulan saç dökülmesi, giderek büyük bir saç kaybına dönüştüğünde kişileri aynalardan uzaklaştırabiliyor. Amerikan FDA'in yanı sıra Belçika ve Kuveyt sağlık bakanlıklarından onay alan ve şimdi Türkiye'de de piyasaya sürülen Lacinia, saç dökülmesinin kader olmadığı iddiasıyla piyasaya çıktı. Losyonun, saç dökülmesini kısa zamanda azaltan ve durdurabilen etkili bir ürün olduğu öne sürülüyor.

KEPEĞİ DE YOK EDİYOR

Dermotolog Dr. Vefa Gözenç, yeşil çay özü, doğal bitki özleri ve anti kanserojen madde olarak bilinen EGSC içeren ürünün, saç oluşumunda yüzde 20, saç tellerinin kalınlaşmasında yüzde 70 ve saç dökülmelerine karşı yüzde 98 başarı gösterdiğini kaydediyor. Lacinia'yı saç dökülmelerine karşı etkili olmaya çalışan diğer ürünlerden ayıran en önemli özelliğin ürünün başarısını kullanımın bırakılmasından sonra da belli bir müddet sürdürmesi olduğunu söyleyen Dr. Gözenç, içinde çeşitli vitaminlerin de bulunduğu Lacinia'nın bazı kullanıcılarda yeni saçlar çıkardığının, kepek sorununu yok edebildiğinin, saçlara hacim kazandırdığının araştırmalar sonucu gözlendiğini ifade ediyor. Yaptığı araştırmada bazı yabancı ürünlerin kullanıcılarda yüzde 15 etkili olurken, Lacinia'nın yüzde 49,8 etkili bulunduğunu belirten Dr. Gözenç, "Erkeklerin özellikle alın üstü bölgesindeki saç dökülmelerine var olan ürünler çare olamazken, düzenli Lacinia kullanıcılarının bu sorundan kurtulduklarını gözlemledik" diyor.

HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK

Bölgesel masaj sonrasında en az üç ay, günde iki kez uygulandıktan sonra saçların sağlık durumuna göre kullanıma 2-3 günde bir devam edildiğini anlatan Dr. Gözenç, losyonun uygulanmasından iki hafta sonra dökülmelerin durduğunu gözlemlediğini belirtiyor. Losyonu kullanan hastalarında hiçbir yan etki ortaya çıkmadığının altını çizen Dr. Gözenç, "Hem kadın hem erkek tipi saç dökülmelerine karşı etkili olan losyonu kadınlar da erkekler de kullanabilir" şeklinde konuşuyor.

Melike TÜMER / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber