Emekli-Sen üyelerinden milletvekillerine mektup

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilerin sorunlarının çözümü ve sendikalaşma hakkının kullanılmasına olanak tanıyacak ''Statü Yasası''nın çıkarılması için milletvekillerinden destek istedi.

Beysülen, Kızılay Gima önünde yaptığı basın açıklamasında, genel seçim sonrasında yeni bir parlamento oluştuğunu belirterek, ''Önceki dönemlerde de zaman zaman milletvekillerine mektup gönderdik. Amacımız sorunlarımızı kendilerine ileterek, ilgilenmelerini sağlamaktı'' dedi.

Genel seçimlerde parlamentonun yüzde 68'inin yenilendiğini anımsatan Beysülen, milletvekillerine bugün yine mektup göndererek, emeklilerin içinde bulunduğu sorunları bilgilerine sunarak isteklerinin yerine getirilmesi için destek isteyeceklerini kaydetti. Beysülen, ''Türkiye'nin imzalayıp, Anayasa'nın 90. maddesine göre taraf olduğu, temel hak ve özgürlüklerle ilgili uluslararası sözleşmelerin, ayrımsız herkese tanıdığı sendikalaşma hakkının emekliler tarafından kullanılmasını sağlayacak olan 'Statü Yasası' nın çıkarılması için destek talep edeceğiz'' dedi.

Beysülen, 3 Eylül'de ''Statü Yasası'' taleplerini iletmek üzere, sendikanın Başkanlar Kurulu üyelerinin TBMM kapısında oturma eylemi yapacaklarını ifade ederek, parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekillerine talepleriyle ilgili dosya ileteceklerini bildirdi.

Veli Beysülen, KESK ile birlikte yarın saat 12.30'da Kızılay'da toplu görüşme süreci ile ilgili basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

-''ORTA OYUNUNDAN İBARET''-

KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir de, 2001 yılından bu yana 4688 sayılı Yasa'ya endeksli toplu görüşmelerin ''orta oyunundan'' ibaret olduğunu her seferinde dile getirdiklerini söyledi. Daşdemir, şunları kaydetti:

''Görüşmelerde, emeklilerin sorunlarını da oraya taşımaya çalıştık. Geçen yıl, Türkiye'de sendikal örgütlenmenin evrensel normlara uygun olmadığını, hızla ihtiyaca denk düşecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirttik. Sendikaların, hükümetin iradesi çerçevesinde siyasi bir formata oturtulmasını kabul etmedik ve geçen yıldan itibaren toplu görüşme masasını terk ettik.

Toplu görüşmelere katılan konfederasyonlara sesleniyorum; gelin, altına imza attığınız uluslararası hukukun gereğini yapın. O masanın gerçekçi bir masa olmadığını, gerçek taleplerin sokakta temsil edildiğini, istenilen düzeyde bir değişiklik olmadığı sürece oraya gidilmeyeceğini söylüyoruz.''

Açıklamaların ardından Emekli-Sen üyeleri, milletvekillerine yazdıkları mektupları postaya verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber