'e -borcu yoktur projesi' uygulanmaya başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK GÜMÜŞHANE İL MÜDÜRÜ KAZIM TAPA, SSK'YI YOĞUN BİR ŞEKİLDE MEŞGUL EDEN İŞVERENLERİN BORCU YOKTUR EVRAKLARINI ARTIK 'WWW.SSK.GOV.TR ADRESİNDEN KOLAYLIKLA ALABİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Gümüşhane İl Müdürü Kazım Tapa, SSK'yı yoğun bir şekilde meşgul eden işverenlerin ?Borcu Yoktur? evraklarını artık 'www.ssk.gov.tr' adresinden kolaylıkla alabileceklerini söyledi.

Müdür Tapa, işverenlerin borcu yoktur yazısına ilişkin taleplerin yoğunluğu ve bu taleplerin belli bir süre içerisinde cevaplandırılması gerekliliği karşısında, günlük mesailerinin büyük bir bölümünü bu işe ayıran sigorta primleri servisi memurlarının artık rahatlayacağını belirtti. Tapa ?Şimdi memurlarımız asıl görevleri olan alacaklarının takip ve tahsili işlemlerini rahatlıkla yerine getirebilecektir? dedi. Müdür Tapa, ?e-Borcu Yoktur? uygulamasından yararlanmak isteyen işverenlerin www.ssk.gov.tr adresine girerek burada yayınlanan başvuru formlarını doldurmaları gerektiğini kaydetti.

SSK İl Müdürü Tapa, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Gerek işverenlerimizin borcu yoktur yazısına ilişkin taleplerinin daha hızlı ve doğru bir şekilde karşılanması, gerek Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerinin bu konudaki iş yoğunluğunu azaltarak asli görevleri olan işleri yapabilmelerine imkan sağlanması, gerekse e-Devlet uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla "Sanal Sigorta ve e-Bildirge Uygulaması" kapsamında tasarımı tamamen Kurumumuz tarafından yapılan "e-Borcu Yoktur Projesi" geliştirilerek kullanıma hazır hale getirilmiştir. e-Borcu Yoktur Projesi, Kurumumuzda tescilli işyeri bulunan ve e-Bildirge uygulamasından yararlanan işverenlerimize, vergi kimlik numaraları anahtar olarak kullanılmak suretiyle internet üzerinden Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine gidilmesine ve Üniteler arası yazışma yapılmasına, faks çekilmesine gerek kalmadan 7 gün 24 saat "borcu yoktur yazılarını" alabilmelerine imkan sağlayan bir uygulamadır. "e-Borcu Yoktur" uygulamasından faydalanmak isteyen işverenlerimiz, www.ssk.gov.tr adresindeki Kurum Web sayfasında yayınlanan başvuru formlarını doldurduktan sonra eki belgelerle birlikte Kurumuzda tescil edilmiş işyerlerinin bulunduğu herhangi bir Sigorta İl/Sigorta Müdürlüğüne müracaat edecekler ve bu Ünitemiz tarafından da başvuru formlarındaki bilgelerin değerlendirilmesine müteakip, e-Borcu Yoktur uygulamasından yararlanabilmelerine yönelik bilgisayarda aktivasyon işlemi yapılacaktır. e-Borcu Yoktur uygulaması kapsamında, Kurumumuz bilgi işlem programları tarafından elektronik ortamda üretilecek olan belge ile işverenlerimiz, Kamu İhale Kanunu ve uygulama yönetmelikleri uyarınca ihalelere katılabilecekler, ihaleli bir işi üstlenmişler ise hak edişlerini alabilecekler veya ihale konusu olmayan işlerde ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yaptıkları sözleşme veya protokoller gereği verdikleri hizmetler karşılığı olan ödemelerini ya da aracı (taşeron) olarak faaliyette bulundukları işlerde asıl işverenden olan alacaklarını alabileceklerdir. e-Borcu Yoktur uygulamasına ilişkin ayrıntılı bilgileri, www.ssk.gov.tr adresinden ulaşılan Kurum web sitesinden, 16-357 Ek Genelgemizden veya Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimizden telefonla ya da bizzat müracaat ederek temin edebilirsiniz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber