Üniversitenin elektrikleri intikam için mi kesildi?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRAKYA Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) arasındaki bürokratik sorunlar fakülteyi elektriksiz bıraktı. 1991 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl tamamlanarak akademik eğitime açılan fakültenin elektrikleri ise inşaatı yapan firmanın elektrik ruhsatı almaması nedeniyle kesildi.

TREDAŞ Keşan İşletme Müdürlüğü'nde 13 Ağustos'ta enerji nakil hatlarında çalışan iki teknisyen akıma kapılarak yaralandı. Yaralı iki teknisyen Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Biri öldü, elektrik akımı sonucu vücudu yanan diğer teknisyen Tıp Fakültesi Acil Servisi'nde yanık tedavi merkezi olmadığı için İstanbul'a sevk edildi. Ancak ambulansla sevk edilmesi sırasında TREDAŞ yetkilileri ile hastane yetkilileri arasında tartışma çıktı.

BİR GÜN SONRA ELEKTRİK KESİLDİ

Yaşanan bu olaydan bir gün sonra TREDAŞ Edirne İşletme Müdürlüğü Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi binasının elektriklerini sözleşmesi olmadığı gerekçesiyle kesti. Fakülte yönetiminin TREDAŞ yetkilileri ile yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine bir haftadan beri fakültede idari kısmın tüm işlemleri durdu. Yaz okulu için fakülteye gelen öğrenciler ise 40 derece sıcakta elektriksiz sınıflarda bütünleme sınavlarını girmek için ter döktü.

Trakya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile TREDAŞ arasında yaşanan sorun üniversite personelini ve yaz okuluna gelen 150 öğrenciyi sıkıntıya soktu. Elektriğin olmaması ise fakülte personeli ve öğrencileri canından bezdirdi. Bir hafta önce kesilen elektrik nedeniyle personel idari işlemlerini tamamlayamadı. Öğrenciler ise elektriksiz sınıflarda sınava girdi.

Elektriğin olmaması nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini belirten öğrenciler, ?Elektriklerin olmaması derslerimizi olumsuz yönde etkiledi. Projektör yardımı ile aldığımız dersleri alamadık. Hava sıcak olmasına rağmen sınıflardaki klimalar elektrik olmadığı için açılamadı. Bizde 40 derece sıcak altında ter dökerek güçlükle sınavlarımızı tamamladık. Bir eğitim yuvasının elektriklerinin kesilmesine akıl mantık erdiremiyoruz'' dediler.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri, okulun inşaatını tamamlayan Dilek İnşaat Firmasının adına sözleşme olduğunu ve faturaların bu güne kadar ödendiğini söyleyerek, ?Firma üniversiteye iş bitirme belgesini getirmediği için kurumumuz adına elektrik sözleşmesi yapamıyoruz. Okulda bir yıldır eğitim sürdürülüyor. Şimdi birden bire neden elektrikler kesildi. TREDAŞ'a elektrik borcumuz yok. İnşaat şirketi belgelerini getirdiğinde ruhsat alınıp üniversite adına sözleşme yapılacak'' dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber