Kütahyalı öğretmenin uluslararası başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'da, Mehmet Çini İlköğretim Okulu'nun Türkçe öğretmeni Engin Aksu'nun 2004 yılında yayınlanan "İlahi kardeşlik' isimli romanı İngilizce'ye çevrildi.

Türkiye'de binlerce okuyucu tarafından satın alınan kitap, Amerika'da Red Lead yayınevi tarafından tüm dünyadaki kitap satış noktalarında piyasaya sürüldü. 114 sayfalık romanda Londra Üniversitesi'ndeki öğrenciler arasında geçen sevgi ve hoşgörünün akıcı bir üslupla anlatıldığını belirten öğretmen Engin Aksu, "Kütahya'da 8 yıldır Türkçe öğretmenliği yapıyorum. İlk kitabımın bu kadar ilgi göreceğini hiç tahmin etmemiştim. 2004 yılında yazdığım kitabım yurt içinde büyük alaka gördü. Geçtiğimiz günlerde de

aynı romanım Londra'da İngilizce'ye çevrilerek, Amerika'daki Red Lead yayınevi tarafından satışa çıkarıldı. İngilizce'ye çevrilen romanımın ilgi göreceğini tahmin ediyorum" dedi.

Aksu, İngilizce olarak 'Divine Brotherhood' isminin verildiği romanının, dünyanın en önemli kitap borsası olan 'www.amazon.com' isimli siteden de temin edilebildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber