Şahin: Konfederasyonların talepleri 5.3-10.6 milyar YTL arasında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Konfederasyonların taleplerini genel bütçe açısından 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye kadar uzanan bir çerçeve içerisinde değerlendirebiliriz" dedi.

Şahin, toplu görüşmelerin üçüncü turunun ardından Başbakanlık Merkez Bina önünde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile birlikte yaptığı açıklamada, görüşmede yetkili sendikaların hizmet kollarına ilişkin talep ve beklentileriyle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Toplantıda gelen bir talebi değerlendirdikleri bilgisini veren Şahin, yılda sadece bir kez yapılan 15 günlük toplu görüşme sürecine bağlı kalmaksızın tüm yıl boyu çalışacak bir komisyonun kurularak, bu taleplerin takibinin benimsendiğini ifade etti.

Şahin, "İlgili bakan arkadaşlarımızla bir araya gelerek konfederasyonlarımızın taleplerini 2008 yılı mali bütçe açısından değerlendireceğiz. Muhtemelen, bu çalışmamızı da Pazartesi sabah yapacağız toplantıda ele alacağız" diye konuştu.

Toplu görüşmelere yarın devam edeceklerini ifade eden Şahin, demokratik haklar ve geçmiş yıllarda ele alınan taleplerle ilgili olarak kurulan komisyonların çalışmalarını bu toplantıda ele alacaklarını kaydetti.

Toplu görüşmelerin, şu ana kadar olgun, yapıcı bir havada devam ettiğini söyleyen Şahin, görüşme sonucunda masada mutabakat metni imzalayarak ayrılmak istediklerini belirtti.

Konuşmasının ardından bir gazetecinin, konfederasyonların mali konulardaki taleplerine ilişkin sorusunu yanıtlarken Şahin "Konfederasyonların talepleri 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye kadar uzanan bir çerçeve içerisinde değerlendirebiliriz. Genel bütçe içerisine giren talepleri. Buna hükümet olarak yaklaşımımız nedir? Nasıl bir değerlendirme yapacağız. Bunu ilgili bakan arkadaşlarımızla oturup konuştuktan ve konuyu masaya getirdikten sonra sizlerle paylaşabilirim. Ancak taleplerin, en azından merkezi bütçe açısından parasal karşılığının bu çizgide olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber