Otoyollarda kartlı geçişi sevdik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk uygulaması 1995 yılında İstanbul Boğaziçi köprüsünde başlatılan ve ardından paralı otoyollara yaygınlaştırılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemlerinde (KGS), kullanıcı abone sayısı giderek artıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 10 Ağustos 2007 tarihi itibarıyla otomatik geçiş sitemi (ogs) ve kartlı geçiş sistemlerinden yararlanan toplam abone sayısı 1 milyon 871 bin 951 oldu.

Boğaziçi köprüleri ile işletmedeki otoyollarda daha önce başlatılan Otomatik Geçiş Sistemi sayısı 1 milyon 76 bin 952 olurken, aynı dönem itibariyle Kartlı Geçiş Sisteminden yararlanan abone sayısı ise 794 bin 999'u buldu.

-BU YIL HEDEF 2 MİLYON ABONE-

Bu arada araç geçişlerinin gişelerde hızlanması amacıyla, halen işletmedeki tüm paralı otoyollarda kullanılan OGS ve KGS abone sayısına yeni abonelerin eklenmesiyle birlikte, bu sayının 2 milyon aboneye ulaşması bekleniyor.

Bu sayı 2006 yılı sonu itibarıyla 1,5 milyon olarak gerçekleşmişti. Böylece yaklaşık bir yıl içinde OGS ve KGS abone sayısının yaklaşık 500 bin adetlik abone artışı sonrası 2 milyona ulaşması hedefleniyor.

-KULLANILAN GÜZERGAHLAR-

Otomatik geçiş şeritleri halen, Fatih Sultan Mehmet köprüsü, İstanbul boğaziçi köprüsü, Mahmutbey, Avcılar, Hadımköy, Çatalca Kumburgaz, Selimpaşa, Silivri, Kınalı,Çerkezköy Çorlu, Saray, Lüleburgaz, Babaeski, Havsa, Edirne, Çamlıca, Samandıra Kurtköy, Şekerpınarı, Gebze, Diliskelesi, Körfez, Batı İzmit Kandıra, Doğu İzmit,Sapanca, Adapazarı, Akyazı, Hendek, Düzce, Kaynaşlı, Bolu Batı, Çaydurt, Yeni Çağa,Gerede, Akıncılar, Abant, Şehitlik, Seferihisar, Urla, Karaburun, Zeytinlik, Alaçatı,Çeşme, Işıkkent, Tahtalıçay, Torbalı, Belevi Germencik, Aydın batı, Mersin, Tarsus,Çamtepe, Adana, Tekir, Pozantı, Adana, İskenderun, Yumurtalık Serbest bölge,Osmaniye, Narlı, Nurdağı, Gaziantep Batı, Gaziantep Kuzey, Gaziantep Doğu, Nizip istasyonlarında hizmet veriyor.

OGS ve KGS abonelikleri, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası ve İş Bankası ile Karayolları Genel Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu diğer satış noktalarından yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber