Bakan Şahin'den 5. tur sonrası açıklamalar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin: Eşit işe eşit ücret iki tarafın da talebi

Toplu görüşmelerin beşinci turu sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, Yeni maaş sisteminde grup sistemine geçileceğini ve eşit işe eşit ücretin tesis edileceğini belirtti. Şahin geçiş sürecinde oluşacak baskıları karşılamaya hazır olduklarını vurguladı.

Şahin'in konfederasyonlara sunduğu 120 YTL'lik denge tazminatı ve enflasyon farkı önerisi sonrasında, çarşamba günü taraflar yeniden bir araya gelecek...

Ek ödeme alan memurlarla almayanlar arasında ortalama 450 YTL'lik bir maaş farkı olduğunun altını çizen Şahin, önümüzdeki üç yıl içerisinde bu farkın kapatılacağını ve gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Şahin, konfederasyonlara düşük maaşlı memurlara 2008 için 120 YTL fark ve enflasyon farkı, 2009 ve 2010'da da aradaki farkı tümüyle kapatacak bir düzenleme önerdiklerini belirtti. Şahin, konuya konfederasyonların sıcak yaklaştığını ve konuyu sendika başkanları ile değerlendireceklerini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşmlerde gelinen son nokta ile ilgili, "Kamu personelinin en büyük zamlardan çok rahatsızlığı eşitsizlik. Eşit işe eşit ücret tarafların ortak talebidir. Devrim niteliğinde adımlar atma konusunda çalışmalara başladık. Gerekli yasal düzenlemeyi yapmak üzere mutabakata vardık. Aynı kurumda çalışan personel neden birbirinden farklı maaş alsın. Biz sorunu kökten çözme çabasındayız. Konfederasyon yetkilis arkadaşlar önerimize olumlu baktı. Sendikalarına teklifimizi ilettikten sonra bu konuda çalışmalar yürütülecek. Hiç kimsenin maaşında düşüş sözkonus değildir. Bunu yapmalıyız. Ödemelerde basamak ve grup sistemini getirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Geçen yıl 40+40 YTL denge tazminatı vererek memur maaşları arasındaki farkı düşürmeye başladıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Şahin'in, bu yıl da 120 YTL ve enflasyon farkı ile memur maaşları arasındaki dengesizlikleri biraz daha azaltarak, 2008-2010 döneminde tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirttiği kaydedildi.

Şahin'in denge tazminatı ile ilgili olarak yasal düzenleme yapılması ve bir daha denge tazminatının toplu görüşme masasına gelmesine gerek duyulmaması önerisini de yaptığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber