Eğitim-İş: Gül'ü kendi cumhurbaşkanımız olarak kabul etmiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve toplu görüşmeleri protesto etti

ANKARA (CİHAN)-Cumhurbaşkanlığı seçimi ve toplu görüşmeleri protesto eden Eğitim-İş Sendikası, TBMM'deki 3. tur sonucunda cumhurbaşkanı olması beklenen Abdullah Gül'ü kendi cumhurbaşkanları olarak kabul etmediklerini dile getirdi. Sendika, ayrıca toplu görüşme yerine toplu sözleşme ve ücretlerin yükseltilmesini istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bugün yapılacak oylamada Gül'ün seçilmesiyle tamamlanması bekleniyor. Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı olarak kabul etmediklerini belirten Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Güvenpark'ta yaptıkları basın açıklamasıyla seçimlere ve toplu görüşmelere tepki gösterdi.

Eğitim-İş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün demokrasiyi amaç değil kendi emellerine araç olarak gördüklerini ileri sürdü. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbellli tarafından yapılan basın açıklamasında, "ABD'nin talimatıyla oluşturacakları ılımlı İslam cumhuriyetini kurabilmek için son takiyyelerini yapmaktadırlar. Çankaya onlar için ele geçirilmesi gereken son zirvedir." iddialarında bulundu. Sendika üyeleri, Gül'ü cumhurbaşkanı olarak istemediklerini belirten sloganlar attı.

İktidarın devletin tüm yükünü çeken kamu çalışanlarına komik ücret artışlarını reva gördüğünü de ifade eden Adıbelli, memurların gıda, kira başta olmak üzere temel ihtiyaçlarını bile ödeyemez hale geldiğini savundu. 'Ekonomik istikrar bozulur' diyerek hükümetin eleştirileri hasır altı ettiğini dle getiren Adıbelli, iktidarın halkın yoksullaştırılmasındaki, alım gücünün düşürülmesindeki istikrar olduğunu bildirdi. Sendika üyeleri, daha iyi yaşam için ücretlerin artırılmasını isteyen sloganlar attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber