LPG'li otolara kapalı otopark vizesi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, yeni teknoloji ile dönüşümü yapılmış LPG'li araçların kapalı otoparklara girebilmesine prensipte onay verdi. İlgili yasa da bir yıl içinde çıkarılacak.

Aygaz Genel Müdür Yardımcısı Semih Genç'in verdiği bilgiye göre Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yeni teknoloji ile LPG dönüşümü yapılmış araçların kapalı otoparka girebilmesi konusunu prensipte onayladı. İlgili yasanın da bir yıl içinde çıkması bekleniyor. LPG dönüşümü konusunda yeni teknolojiler ise hızla gelişiyor. Sıralı enjeksiyon teknolojisi bunların güvenlik ve performans bakımından en önemlisi.

ZATEN TEHLİKESİ YOKTU

LPG'li araçların zaten hiçbir tehlike yaratmadığını ve kamuoyunda oluşan kanaatın son derece yanlış olduğunu belirten yetkiller ise dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde çevreci ve ekonomik olması dolayısıyla devlet tarafından araçlarda LPG kullanımının teşvik edildiğini, Türkiye'de de buna benzer uygulamalar gerektiğini dile getirdiler. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Aygaz ve Chevrolet, ortak olarak otogaz kullanımının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ve bunun için işbirliğine gittiklerini açıkladılar.

TÜKETİCİ BİLİNÇLENECEK

Yapılan işbirliğiyle Chevrolet'den araç satın alan tüm tüketiciler otogaz konusunda bilgilendirilirken, dönüşümleri Chevrolet onayıyla gerçekleştirilen Chevrolet markalı otogaz dönüşümlü araçlara ücretsiz ve indirimli Aygaz Euro LPG avantajı sunuluyor. Anlaşma kapsamında Chevrolet, otogaz dönüşümlü tüm araçlarında, Aygaz Euro LPG'nin kullanılmasını önerirken, Chevrolet'den araç alan tüm tüketicilere özel otogaz bilgilendirme paketi hediye ediliyor. Pakette, otogaz bilgilendirme kitapçığı, Türkiye karayolları haritası, araç kokusu ve belli avantajlar sunan Paro'lu Aygaz Kart bulunurken, otogazlı Chevrolet'lerin sahiplerine ise ilk alımda 60 YTL'lik otogaz hediye ediliyor. 1 Ocak 2007'den bu yana aracını otogaza dönüştürmüş Chevrolet müşterileri de yararlanabilecek.

Yüzde 15 satış hedefi

CHEVROLET Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Aydın da Chevrolet'in son teknolojiye sahip LPG dönüşüm kitleri ile müşterilerine ekonomik ve çevreci yakıt alternatifi sağladığını belirterek, Aygaz ile geniş kapsamlı işbirliği yaparak kamuoyunda bilinçlenmeyi sağlamayı amaçladıklarını anlattı. Aydın, Chevrolet LPG dönüşüm kitlerinin 3 yıl/100,000 kilometre garantiye sahip olduğunu söyledi. LPG'li otomobillerin toplam satışları içinde yüzde 15'in altına düşmesini beklemediklerini dile getiren Aydın, yani yılda 1.200 adet araç satacaklarını söyledi.

500 istasyonla pazar lideri

AYGAZ Pazarlama Grup Müdürü Rıdvan Uçar, bir aracın yılda ortalama 30 bin kilometre yol aldığı varsayımı ile bin adet yeni nesil dönüşüm yapılmış otogazlı araç kullanıldığında benzinli araçlara göre yılda yaklaşık 600 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleşebileceğini kaydetti. Türkiye'de 1997 yılında oluşan otogaz pazarının, büyümeye devam ettiğine, binek araçların yaklaşık yüzde 25'inin otogazlı olduğuna dikkati çeken Uçar, 2006 yılında otogaz pazarının yüzde 6 büyüme ile 1.6 milyon tona ulaştığını bildirdi.

YÜZDE 20 PAZAR PAYI

Otogazın hak ettiği performanslı, güvenli, çevreci ve ekonomik algısına ulaşmaya başladığını dile getiren Uçar, Aygaz'ın da yüzde 20 pazar payı ile 2001 yılından beri Türkiye otogaz pazarının lideri olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber