Gül'ün onayladığı ilk karar

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül, ilk imzasını, cumhurbaşkanı seçilmesiyle boşalan Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini Bakan Beşir Atalay'ın vekaleten yürütmesi için attı.

Celal Bayar, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'den sonra 5'inci sivil cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül'ün göreve başlaması, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararında ?Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nun 28/8/2007 tarihli 6. birleşiminde, Kayseri Milletvekili Abdullah Gül (339) oyla Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmiştir? dendi. Gül'ün ilk kararı da aynı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gül'ün, cumhurbaşkanı seçildikten sonra Resmi Gazete'de yayınlanan ilk işlemi, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın, kendisinden boşalan Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'na vekalet etmesine ilişkin onay oldu.

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayınlanan vekalet etme işleminde, ?Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 28 Ağustos 2007 tarihinde cumhurbaşkanlığına seçilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'na, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın vekalet etmesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 113. maddesi uyarınca uygun görülmüştür? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber