Büyükanıt'tan Ecevit'in kabrine çiçek

Haber Giriş : 30 Ağustos 2007 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kuvvet komutanları ve askeri erkan Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti. Orgeneral Büyükanıt, eski Başbakan Bülent Ecevit'in kabrine de karanfil bıraktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kuvvet Komutanları ile bazı generaller, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti. TSK komuta heyeti, Kurtuluş Savaşı'nda görev alan komutanlar anısına yapılan anıta çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Devlet Mezarlığı Şeref Defteri'ni imzaladı ve yazdığı metni okudu. Orgeneral Büyükanıt şunları yazdı:

?Aziz Şehitlerimiz, Türk ulusunun bağımsızlığı ve Cumhuriyetin temel değerleri uğruna temiz kanlarınızla suladığınız bu kutsal vatan topraklarında yetişecek nesiller sizlerden aldığı kuvvetle, yüce değerlerimize kastedenlerin hain emellerini gerçekleştirmesine asla izin vermeyecektir.

Emanetinizin bekçisi Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlığında Türk vatanının ve ulusunun ebedi varlığını, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü her türlü tehdide karşı koruyacak ve sonsuza kadar yaşatacaktır. Aziz hatıraları bizler tarafından saygıyla ve övgüyle anılacak olan Türk ulusunun kahraman evlatları, Ruhlarınız şadolsun." Daha sonra komuta heyetinin, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele veren komutanların kabirlerine karanfil bırakmasının ardından, Orgeneral Büyükanıt eski Başbakan Bülent Ecevit'in kabrine karanfil koydu. Törenin ardından, Orgeneral Büyükanıt ve komutanlar, Devlet Mezarlığı'ndaki Anısal Duvar'ın önünde fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber