Türk öğrenciye iş üniversitesi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OTA'nın kurucusu Tanyıldız, öğrenci velileriyle buluştu.

Amerika ve İngiltere'nin hâkim olduğu uluslararası eğitim dünyasında Almanya da sesini yükseltiyor. 2001 yılında Almanya'nın Berlin şehrinde faaliyete geçen ilk Türk üniversitesi OTA, Almanya'daki eğitim sistemini en iyi anlatan kurumlardan biri. Berlin Teknik Üniversitesi kampüsünde yer alan 160 öğrencili OTA'da, Türkiye'den giden 16 öğrenci hazırlık dönemini bitirip eğitime başladı. Erman Tanyıldız tarafından kurulan OTA'nın verdiği diplomalar Türkiye'nin yanında, Almaya ve Avrupa'daki tüm üniversitelerle eşdeğer.

İstanbul'da öğrencilerin velileriyle bir araya gelen Tanyıldız, eğitimlerinin tamamen şirket pratiği üzerine kurulduğunu söyledi. Öğrencileri proje hazırlama konusunda eğittiklerini söyleyen Erman Tanyıldız, OTA'dan mezun olan öğrencinin şirketlerin aradığı özelliklere sahip olduğunu belirtti. Eğitimi not üzerine kurmadıklarını söyleyen Tanyıldız, "Her ders için 30 saat efor gerekiyor. Bu bir dönem için 150 saat ediyor. Öğrenci işadamı gibi mesai saatinde okulda oluyor" açıklamasını yaptı.

160 öğrencisi var

OTA için lise mezunu olmak yetiyor. Eğitim süresi üç yıl ve yıllık ücreti 8 bin 400 avro. Üniversitede 160 öğrenci eğitim görüyor. Eğitim dili İngilizce. Ancak Almanca dersleri de var. Üniversitede işletme eğitimi veriliyor ve finans uzmanı yetiştiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber