Yurtta hava tahmini...Hafta ortasına kadar kuzeydoğu kesimler hariç yağış beklenmiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğle Saatlerinden Sonra Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu ile Rize ve Hopa Çevreleri Kısa Süreli Sağanak Yağışlı, Diğer Yerler Az Bulutlu ve Açık Geçecek.

Yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetlice esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 27

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek) 24

İzmir: Az bulutlu ve açık (Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek) 30

Adana: Az bulutlu ve açık 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 30

Samsun: Parçalı bulutlu 23

Trabzon: Parçalı bulutlu 24

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli sağanak yağışlı 21

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32


HAVA DURUMU: HAFTA ORTASINA KADAR KUZEYDOĞU KESİMLER DIŞINDA YURTTA YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Hafta ortasına kadar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu dışında yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Hafta ortasına kadar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu dışında yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

Yarın yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in doğusu parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

Çarşamba günü; iç kesimlerde, Perşembe ve Cuma günleri kuzey ve iç bölgelerde kısa süreli ve yerel sağanak yağış geçişleri görülecek.

Hava sıcaklığında bugün ve yarın önemli bir değişiklik olmayacak. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar güney ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

Beş büyük ilde yarın hava durumu şöyle:

İstanbul 16/25

Ankara 11/26

İzmir 18/30

Adana 17/35

Antalya 22/31

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber