Öldürülen kişinin kayıp cep telefonu poliste çıktı!..

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde evine gitmek için otomobilinden indiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden restoran ve birahane sahibi Süleyman Kotan cinayetinde polis, teşkilatı şaşkına çeviren sürprizle karşılaştı. Cinayetin en önemli delillerinden olan ve katil zanlısı tarafından olay yerinden alındığı düşünülerek polisin üç ay teknik takiple aradığı cep telefonu, olaya ilk müdahale eden polis memuru C.A.'da ele geçirildi. Açığa alınan ve sevkedildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan polis memurunun ifadesinde, katil zanlısının bulunmasını engellemek için telefonu aldığını söylediği ileri sürüldü.

Olay, geçen Ocak ayında Evka-3 semti, 113/19 sokak 21 numara önünde meydana geldi. Bornova'daki Rıhtım Restoran ve birahanelerinin sahibi olan 36 yaşındaki Süleyman Kotan, işlerinin bitmesinin ardından evine gitmek üzere yola çıktı. Altı ay önce baba olduğu öğrenilen Kotan, otomobilinden inip evine gireceği sırada araçların arkasında saklanan kimliği belirsiz kişinin silahlı saldırısına uğradı. Göğsüne, koluna ve eline isabet eden üç kurşunla ağır yaralanan Kotan, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

EN ÖNEMLİ DELİL KAYIP CEP TELEFONU

Olay yerinde inceleme başlatan polis ekipleri, Süleyman Kotan'ın yakınlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından sürekli iki cep telefonu kullandığı bilgisini edindi. Olay yerindeki araştırmalarda telefonlardan birisi Kotan'ın cebinden çıkarken, ikincisi aramalara rağmen bulunamadı. Aramalarda kapalı çıkan cep telefonu, katil zanlısının görüşmelerin ortaya çıkmaması için almış olabileceği ihtimaline karşı bir anda cinayetin en önemli delillerinden birisi haline geldi.

TEKNİK TAKİP BAŞLATILDI

Yakınlarından seri (IMEI) numarası öğrenilen cep telefonu teknik takibe alındı. Polisin yaklaşık üç ay süren takibinin ardından kaybolan cep telefonunun izi Bornova İlçesi'nde bulundu. GSM şirketinin verdiği bilgilerle araştırmalarını sürdüren polis, belirlenen adrese yaptığı operasyonda büyük bir sürprizle karşılaştı.

OLAYI İLK MÜDAHALE EDEN EKİPTEYMİŞ

Telefonu kullandığı belirlenen kişinin polis memuru C.A. olduğu ortaya çıktı. Cinayet zanlısına ulaşmayı umarken karşılarında meslektaşlarını bulan polis ekipleri büyük şaşkınlık yaşadı. Polis memuru C.A., gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Cinayetin telsiz anonslarıyla bildirilmesinin ardından olay yerine ilk giden ekipte görev yaptığı ortaya çıkan polis memuru C.A., sorgusunda suçunu itiraf ederek, telefonu aldığını doğruladı. Polis memurunun ifadesinde, cep telefonunu katil zanlısının yakalanmaması için aldığını söylediği ileri sürüldü. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında idari soruşturma da açılan polis memuru C.A., Zonguldak'a tayin edildikten sonra da açığa alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber