2B'lerde gelir hedefi 50 milyar dolara çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı yeniden gündeme geldi. 2B'lerin satışıyla ilgili teknik çalışmalar sürerken, buradan elde edilecek gelirin 50 milyar dolara ulaşacağı hesaplanıyor.

Çeşitli hükümetlerin programında yer alan, ancak Cumhurbaşkanı vetosu ve Anayasa Mahkemesi iptal kararlarıyla bir türlü uygulamaya konulamayan orman vasfını yitirmiş arazilerin (2B) satışı, yeniden gündeme alındı. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı, 2B'lerin satışıyla ilgili teknik çalışma yürütüyor. Para dergisinin haberine göre; hükümet, buradan 50 milyar dolar gelir hedefliyor. 2B arazilerinin satışıyla hem Hazine'nin rahatlayacağı, hem de artık şehir olmuş alanların tapuya kavuşacağı ifade ediliyor. Türkiye'de 2B'ler, yaklaşık 473 bin hektarlık alanı kaplıyor. Çeşitli hükümetlerin programında yer alan 2B'lerin satışı, 59'uncu Hükümet tarafından da Anayasa değişikliğiyle yapılmaya çalışılmış; ancak 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosuyla karşılaşılmıştı.

ERDOĞAN SİNYALİ VERDİ

2B'ler, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gündeminden düşmedi. Erdoğan, 22 Temmuz seçimi için çıktığı meydanlarda, şöyle konuşmuştu: "Bununla Türkiye'nin kaybettiği para, imarla birlikte asgari 60 milyar dolardır. İnşallah 22 Temmuz'da halkımız bize 'yola devam' diyecek. O zaman inşallah 2B'yi de, ertelemiş olduğumuz birçok yasayı da devreye sokmuş olacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber