'Toptan'ın akrabalarına polis dayak attı' iddiası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Narlıdere'de çıkan yol verme kavgasında TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yeğeni Mustafa ve Sinan Toptan ile iki polis memuru yaralanırken, iki taraf da birbirini suçladı

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın 36 yaşındaki yeğeni Sinan ve 27 yaşındaki kardeşi Mustafa Toptan ile iki polis memurunun yol verme kavgası hastanede bitti. Önceki gün akşam saat 18.30 sıralarında Narlıdere İlçesi Mithatpaşa Caddesi Akedemi Kavşağı'nda meydana gelen kavga şöyle gelişti: Bir nakliye firmasında çalışan Mustafa Toptan, kamyonetiyle trafikte seyrederken, yol verme meselesi yüzünden bir kişi ile tartışmaya başladı.Tartışmanın uzaması üzerine trafik sıkışırken, yoldan geçen Narlıdere Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipte görev yapan Ayhan Korba ve Kenan Yeniçeri adlı polisler müdahale etmek istedi. Ancak Mustafa Toptan, kimliklerini açıklamayan polis memurlarına saldırdı. Kavga esnasında tesadüfen olay yerinden geçmekte olan Mustafa Toptan'ın ağabeyi Sinan Toptan da, kardeşinin dayak yediğini görünce araya girmek istedi. Toptan kardeşlerin komşuları Celalettin Göztepe (34) ve oğlu Doğan Göztepe de olayı görerek müdahale etmek isteyince kavga kısa sürede meydan muharebesine dönüştü. Kalabalık grup karşısında beylik tabancasına sarılan Korba, havaya iki el ateş ederek ortalığı sakinleştirmek istese de başaramadı. Sinan Toptan, polis memurunun elinden silahı almaya çalışırken, kavga takviye ekiplerin gelmesiyle can kaybı yaşanmadan sona erdi.

BEYİN TRAVMASI GEÇİRİYOR

Yaşanan arbede sırasında burnu kırılan Ayhan Korba ve beyin travması geçiren Kenan Yeniçeri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından Sinan Toptan (36), Mustafa Toptan (27), Celalettin Göztepe (34) ve kardeşi Doğan Güzeltepe (19) gözaltına alınarak Narlıdere Merkez Polis Karakolu'na götürüldü.

Bu sırada TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın karakolu arayıp yeğenlerini serbest bıraktırmaya çalıştığı iddia edildi. Öğle saatlerinde TBMM'den yapılan açıklamayla Toptan'ın yeğenleri için karakolu aradığı iddiaları yalanlandı.

?Karakolda ıslatıp dövdüler'

Karakolda polisler tarafından ıslatılıp dövüldüğünü iddia eden Sinan Toptan, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sinan Toptan'ın hastanede olduğunu duyan yakınları Köksal Toptan'ı arayarak durumdan haberdar ederken, polise şiddetli tepki gösterdiler. Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı cop ve yumruk darbeleriyle yaralanan Toptan, Özel Ege Sağlık Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar, Sinan Toptan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Ceyhan TORLAK / İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber