AKP'li Er'e 'yalan beyan'dan fezleke

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otomobili olümlü kazaya karışınca 'Aracı oğlum değil ben kullanıyordum' diyen Er'in fezlekesi TBMM'ye gönderilecek

AKP Mersin Milletvekili Ali Er'e ait otomobilin 28 Temmuz gecesi çarptığı TEDAŞ memuru 48 yaşındaki Faruk Gündem'in ölümüyle ilgili soruşturma davayla sonuçlandı. Soruşturmayı yürüten savcı Ramazan Kepoğlu kaza sonrası karakola giden Ali Er'in, "Otomobili ben kullanıyordum" demesine rağmen davayı milletvekilinin oğlu 22 yaşındaki Hasan Er'e açtı. Savcı Ali Er hakkında da 'yalan beyan'dan ötürü fezleke hazırladı.

Ali Er'e ait otomobil, Soli Kavşağı'nda bisikletiyle giden Faruk Gündem'e çarptı. Üç çocuk babası Gündem, olay yerinde yaşamını yitirirken, otomobil terk edildi. Bir süre sonra Mezitli Polis Merkezi'ne giden Milletvekili Er, kullandığı otomobille birine çarptığını ileri sürdü. Milletvekili Er'in kaza haberinin televizyonda yayımlanması üzerine, bu kazaya tesadüfen şahit olan Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Başçavuş Olcay Gözübüyük, otomobili kullanan kişinin milletvekili olmadığını öne sürdü. Tanık olarak dinlenen başçavuş ile yanındaki askerler, otomobili Hasan Er'in kullandığını söyledi. Ali Er, "Otomobili kullanan bendim. Jandarma aracındakiler neden böyle beyan verdiler bilmiyorum. Belki onlar da yanılmıştır. Oğlum ön, eşim arka koltuktaydı" diye ısrar etti.

Kazadan 71 gün sonra, Bilkent Üniversitesi öğrencisi Hasan Er hakkında Mersin 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme sebep olmak' suçundan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hasan Er tutuksuz yargılanacak

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kepoğlu'nun hazırladığı iddianamede, "Her ne kadar Ali Er, aracın şoförünün kendisinin olduğunu beyan etmiş, eşi Zeliha Er beyanı doğrulamış olsa da 500- 600 metre geride, kazaya karışan aracı gören ve kural ihlalleri yaptığı için dikkatlerini bu araca yönelten askerler kazadan yaklaşık 1-2 dakika önce aracı gördüklerini, aracın sürücüsünün Ali Er değil, Hasan Er'in olduğunu beyan etmişlerdir. Üzerine atılı bulunan suçu işlediği kanaatine varılan şüphelinin 'taksirle ölüme sebep olma' eylemine uyan sevk maddeleri uyarınca cezalandırılması talep olunur" denildi. Ayrıca önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak hâkim karşısına çıkacak olan Hasan Er'in ehliyetine de el konulması istendi.

Milletvekili Ali Er ve eşi için 'yalan beyan' fezlekesi de hazırlandı. Fezleke dava tamamlandıktan sonra işlem yapılmak üzere TBMM Başkanlığı'na gönderilecek. Er hakkında ancak, milletvekilliğinin sona erip, dokunulmazlığının kalkmasından sonra adli takibat yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber