TEV yurtiçi burs başvuruları başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 14:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Burslara başvuru tarihi üniversiteler için 1-31 Ekim, meslek liseleri için 1-15 Ekim'dir.

TEV burs başvuru formu www.tev.org.tr adresimizden doldurulacaktır. Formun yazıcıdan çıktısı alınıp eksikleri tamamlanarak (imza, fotoğraf vb.) ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir. Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrenci başvuru yapmış sayılmayacaktır.

Bu formlar burs kontenjanı ayrılan öğretim kurumları için geçerlidir. Kontenjan ayrılan öğretim kurumları web sayfamızda aktif konumdadır. Burs kontenjanı olmayan öğretim kurumları ise aktif değildir, form doldurulamaz. Kontenjan ayrılmayan öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin formu doldurmasının geçerliliği yoktur.

Eklenecek belgelerin eksik olması, soruların boş bırakılması, net ve açık bir dille yanıt verilmemesi, imzalanmaması elenme nedenidir.

Bu belgeleri doğrudan Vakıf Merkezine gönderenlerin belgeleri işleme konulmaz. Seçimler öğretim kurumları tarafından oluşturulacak burs komisyonları tarafından yapılacaktır.

Halen bir başka kurumdan burs/kredi alanlar TEV bursuna başvuramaz. Sadece harç kredisi alınabilir. Vakfımızdan burs almaya hak kazandıktan sonra başka bir yerden burs/kredi çıkanlar derhal diğerlerini iptal ettirmelidir.

Bursumuza başvuru sırasında başka yerden burs/kredi almayan ancak bursumuz çıktıktan sonra başka yerden de kredi/burs çıkan derhal diğerlerini iptal ettireceğine dair formun en son bölümünde yer alan Taahütnameyi imzalamalıdır. Aksi elenme nedenidir.

Başvuru Öncesi Yapılması Gerekenler

www.tev.org.tr adresimizde yer alan ?TEV Burs Başvuru Formu?nu farklı zamanlarda doldurmaya devam etme imkanı bulunmamaktadır. Bu yüzden aşağıdaki hususları formu doldurmaya başlamadan önce bildiğinizden emin olunuz veya gerekli hazırlıkları önceden yaptıktan sonra formu doldurmaya başlayınız.

Öğrencilerin Vakıflar Bankası veya Halk Bankasından bankamatik hesabı açtırmaları gerekmektedir. Hesap numarasının öğrencinin adına olması, doğru olarak yazılması, hesap numarasını gösteren bankamatik kartının ya da hesap cüzdanının arkalı-önlü fotokopisinin forma eklenmesi gerekmektedir. (Hesap numarası bildirmemek, başkasının adına ya da yanlış hesap numarası bildirmek elenme ve burs bağlanmışsa kesilme nedenidir. Yanlış bildirimden doğacak sonuçların sorumluluğu öğrenciye aittir.)

Başvuru Formunda doldurulması zorunlu alanlardan biri de adayın, anne ve babanın T.C Kimlik Numarası'dır. T.C Kimlik Numarasının bilinmesi gerekmektedir.

Bursiyerlerle yazışmalar, duyurular genellikle e-mail adresinden yapılacağından e-mail adresi zorunludur. Öğrenci e-mail adresine sahip değilse, formu doldurmaya başlamadan önce internetten e-mail adresi almalı ve formda yazmalıdır. Başvuru sonrası e-mailini sık sık takip etmeli bildirilerden haberdar olmalıdır.

2007 Yılı Yüksek Öğretim Aylık Burs Ücreti : 240.- YTL

(Artışlar her yıl Ocak ayında yapılmaktadır.)

YÜKSEKÖĞRENİM BURSLARI DUYURUSU

Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, Üniversite, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yükseköğrenim bursları vermektedir.

Adaylık Şartları:

I- T.C. Vatandaşı olmak,

II- Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak,

III-Maddi İmkandan Mahrum Olmak:

Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret, burs veya kredi almamak, (Sadece harç kredisi alınabilir. Öğrenim kredisi, Başbakanlık bursu ve diğer bursları alanlar başvuru yapamaz).

IV-Başarı Koşulları:

a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre (ÖSS puanına göre)önde olmak.

b) Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not alınan üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3'ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)

V) Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.

Not: Özel üniversiteler ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar, evli olanlar ile aynı aileden ikinci bir kişi burslarımızdan yararlanamaz. Meslek Yüksekokullarının ikinci sınıfında olan öğrenciler başvuru yapabilir.

EKLENECEK BELGELER :

Adaylar, TEV'in web sayfasından temin edip tamamlayacakları ?TEV Burs Başvuru Formu?na;

I- Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; ÖSS Sonuç Belgesinin örneğini,

II- Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesini (transkript), üst sınıfa kaydolduğunu gösteren öğrenci belgesini,

III- Tüm Öğrenciler; Öğrenci belgesi ile ailenin mali durumunu gösteren belgeyi (Maaş bordrosu, emekliler için emekli cüzdanı fotokopisi, serbest çalışanlar için gelir ve emlak vergisi beyannamesinin fotokopisi) ekleyerek Öğretim Kurumlarınca oluşturulacak Burs Komisyonlarına verirler.

SEÇİM :

Burs Komisyonları müracaatçılar arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre Türk Eğitim Vakfı'nca ayrılan burs sayısı kadar asil ve yedek aday seçerek, seçilen adayların belgelerini (Tüm Öğrenciler için; TEV Burs Başvuru Formu ile öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belge (Maaş bordrosu, emekliler için emekli cüzdanı fotokopisi, serbest çalışanlar için gelir ve emlak vergisi beyannamesinin fotokopisi), yeni kayıt olanlar için; ÖSS sonuç belgesinin örneği, ara sınıftakiler için; öğrenim süresince aldığı dersleri notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi (transkript) komisyon üyelerince imzalanmış bir tutanak ekinde Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü'ne göndereceklerdir. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğü'nce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyurulacak, ayrıca TEV'in www.tev.org.tr web adresinden takip edilebilecektir.

Bursun Ödenmesi :

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

Bursun Kesilmesi:

Burs, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrenciye, normal öğrenim süresi boyunca verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilir.

Vicdani Yükümlülük:

Öğrenimini tamamlayan her burslu, TEV'ce kendisine yapılan ödemeler tutarını, hayata atıldıktan sonra ödemeyi ve en az kendisi gibi bir başka öğrencinin yetişmesi için TEV aracılığı ile burs vermeyi ya da başkasının TEV'e bağış yapmasını sağlamayı vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.

Yukarıda yer alan Adaylık ve Burs Şartlarını okudum ve kabul ediyorum


DİKKAT!

Burs Başvuru Formu'nun ikinci kez doldurulması mümkün değildir. Bu nedenle Başvuru Öncesi Yapılması Gerekenleri tamamladığınızdan emin olunuz.

Burs başvuru formu doldurulup bilgisayarınıza bağlı olan yazıcıdan yazdırılıcak ve öğretim kurumuna diğer belgelerle birlikte teslim edilecektir. Bu yüzden formu doldurmadan önce bilgisayarınıza bağlı çalışır durumda bir yazıcı olduğundan emin olun.

Online Burs Başvurusu hakkındaki sorularınız için bize 0212 318 68 00 nolu telefondan ulaşabilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Tüm form alanları BÜYÜK HARFLERLE doldurulmalıdır. (E-mail alanı küçük harflerle doldurulmalıdır.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber