Hastaneler de 5 yıldızlı olacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerde de yıldız dönemi başlıyor. Buna göre, hastaneler artık verdikleri hizmetin kalitesine göre sınıflandırılacak ve hastanelere oteller gibi yıldız verilecek. Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın birlikte hazırladığı, özel hastanelere ödenen farkların kaldırılması ve muayenehanelerin kapatılması ile ilgili yasa taslağına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Taslağa göre hastaneler, verdikleri hizmet, çalıştırdıkları doktor, otel hizmeti ve büyüklüğüne göre sınıflandırılacak. Hastanelere, otellerde uygulanan yıldız sistemi getirilecek. Böylece, SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Yeşil Kart gibi sosyal güvenlik birimleri de hastanelerin yıldızına göre ödeme yapacak. Sistem, üniversite ve özel hastanelerin ardından devlet hastanelerinde de uygulanacak.

Taslakla, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyelerinin muayene ücretinde de indirim yapılacak. Söz konusu indirim, öğretim üyelerinin maaşlarında düşüşe neden olmayacak. Bunun için öğretim üyelerine ek ödeme yapılacak.

MUAYENEHANELER KAPANACAK

Taslağın yasalaşmasıyla, devlet - üniversite hastanelerinde çalışan ve aynı zamanda muayenehanesi bulunan doktorlar, tercih yapmak zorunda kalacak. Devlet için çalışan doktor, muayenehane açamayacak.

Hüsniye ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber