Fırat Üniversitesi, ÖSS şampiyonlarının tercihi oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fırat Üniversitesi, 2007 ÖSS'de ilk 500'e girmeyi başaran şampiyon öğrencilerin en çok tercih ederek yerleştirildiği üniversiteler arasında yer aldı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan istatistiki bilgilere göre, Fırat Üniversitesi'ni 2007 ÖSS'de 8 şampiyon öğrenci tercih etti. ÖSYM'nin ek yerleştirmeler hariç yaptığı değerlendirmeye göre, Fırat Üniversitesi'ne 0,8 ağırlıklı Y-ÖSS puanı Söz-2 alanında 4, ek puanlı Y-ÖSS puanı Söz-2 alanına 4 olmak üzere 8 ÖSS şampiyonu yerleştirildi. Fırat Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan üniversiteler arasında en çok ÖSS şampiyonu yerleşen üniversite oldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan üniversitelerin tamamına sadece 7 ÖSS şampiyonu öğrenci yerleşirken, Fırat Üniversitesi'ne 8 öğrenci yerleşerek diğer üniversitelerin toplamından daha fazla şampiyon öğrenci tarafından tercih edilmiş oldu.

ÖSYM'nin, ÖSS yerleştirme sonuçları genel olarak değerlendirildiğinde Fırat Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında şampiyonların en çok tercih ettiği ve yerleştirildiği üniversitelerden biri oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber