Elektriğe 5 yıllık zam kapıda

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye ve Hazine'nin zam ısrarına rağmen 5 yıldır alınmayan zam kararının yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Ancak, Enerji Bakanı Güler'in zam oranını Maliye Bakanı Unakıtan'ın açıklayacağını duyurması, Unatıkan'ın da henüz bir oranın bulunmadığı yönündeki açıklamasının ardından, Bakan Güler'in TEDAŞ'a zam oranının kesinleştirilmesi yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, TEDAŞ Yönetim Kurulu zam oranlarının belirlenmesi yönünde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bugün toplanan ancak zam konusunu gündemine almayan kurul, teknik çalışmaların ardından belirlediği zam oranını ilgili bakanların görüşüne sunacak.

Başta dolar ve YTL paritesi olmaz üzere TEDAŞ teknik elemanlarının, farklı enerji türlerine dayalı girdi maliyetlerinin değerlendirilmesi ile belirlenecek olan zam oranının yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Bakanı Hilmi Güler, bugün katıldığı bir haber programında elektrik zammının karara bağlandığını ve Kasım'dan itibaren uygulanacağını söylemiş, oranı açıklaması beklenen Maliye Bakanı Unakıtan ise, "Zam konusunda alınmış bir karar yok" açıklamasını yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber