Rahim ağzı kanseri için yeni test

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Rahim ağzı kanserini tespit için yeni bir teknik geliştirildi. 'Pap Smear' testinde yüzde 55'lik başarı oranı varken, yeni yöntemde oran yüzde 95

Kadınlarda rahim ağzı kanserini 'Pap smear' testinden daha iyi tespit eden bir test geliştirildi. Pap testlerinde alınan örnekler, rahim ağzında tümöre dönüşme ihtimali olan anormal hücreler olup olmadığını görmek için patologlarca inceleniyor. Kanada McGill Üniversitesi'nde geliştirilen HPV testiyse, rahim ağzında kansere yol açan, en sık görülen iki virüsü tarıyor.

10 bin 154 kadın üzerindeki araştırmada, hem Pap smear testi hem de Qiagen virüs testi yapılarak sonuçlar karşılaştırıldı. Yeni HPV testinin, rahim ağzında, kanser oluşma ihtimalini işaret eden hücre değişimleri bulunan kadınların yüzde 95'ini belirlediği gözlendi. Pap smear testindeyse yüzde 55'lik bir başarı oranı var. HPV testini kullanmanın bir avantajı, teknisyenlerin zaten üzerinde HPV-pozitif bulunmuş kadınlardan gelen Pap smear'leri incelerken daha dikkatli davranacak olmaları.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber