Şehit babasından ders gibi sağduyu çağrısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Astsubay Çavuş Soner Özübek, memleketi Eskişehir'de, düzenlenen törenle gözyaşları içerisinde son yolcuğuna uğurlandı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor; cenazelerde görülmemiş kalabalık

Kardeşinin üniformalarını giyen abla Gamze Özübek, şehite asker selamı ile uğurladı. Baba Tuncer Özübek'de, cenazeye gelenlere teşekkür ederek sağduyu çağrısında bulundu. Cenazeye katılan Alman Büyükülçi Eckart Cuntz ise şiddet ve terörün bitmesini istedi.

Şehit Astsubay Soner Özübek için Eskişehir Merkez Reşadiye Camii'nde bir tören düzenlendi. Özübek'in cenazesi öğleden önce ambulansla Hava Hastenesinden alınarak Reşadiye camine getirildi.

" Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde karşılanan şehit Özübek'in cenazesi, daha sonra askerlerin omuzlarında ambulanstan alınarak musalla taşına kondu.

Törene, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

ABLADAN ŞEHİT KARDEŞE ASKER SELAMI İLE UĞURLAMA

Yaklaşık 20 bin kişinin katıldı cenaze töreninde, PKK terörüne lanet yağdırıldı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutumayarak ağladı.

Şehit ailesinin metenatli olması ve ağlamaması ise dikkat çekti. Baba Tuncer, annesi Cemile, kendisi ile aynı yerde askerlik görevini yapan kardeşi Serdar ve ablası Gamze, şehitin tabutunun yanına gelerek uzun süre bekledi.

Abla Gamze ve ağabeyi Serdar, bu sırada şehitin tabutunun iki başına son kez geçerek bir süre bekledi. Kardeşinin üniformalarını giyen abla Gamze, şehitin tabutunun başında bir süre asker selamı durdu. Bu durum törene katılanları bir hayli duygulandırdı.

Şehit'in cenazesi öğle namazına mütakip kılanan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındı.

Bu sırada ellerinde Türk bayrağı ile törene katılan binlerce vatandaş, " Kahrolsun PKK", " Şehitler ölmez vatan bölünmez", " Askere vurulan eller kırılsın"" şeklinde slogan atıp tekbir getirdi.

Şehit cenazesi daha sonra top arabasına kondu. Şehitin ailesi ise bir süre top arabasının arkasından yürüdü. Bu sırada abla Gamze yine asker selamı ile kardeşini bir süre selamladı. Yaklaşık bir kilometre top arabasında taşınan şehit'in cenazesi daha sonra Kanlıpınar şehitliğinde toprağa verildi.

Tören sırasında bazı taşkınlıklarda yaşandı. Şehit canezesine uygun davranmayan bir grup, törene gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtanı protesto etti.

Öte yandan, şehit ambulansa konan şehit cenazesinin arkasından gitmek isteyen gruba izin vermedi. Bunun üzerine grupla polis arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine grup, Çevikkuvvetin üzerine yürüdü. Bu esnada grup ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede, devreye giren vatandaşlar tarafından yatıştırılırken, grupta dağıldı.

Şehit babası Tuncer Özübek de yaşananlar karşısında, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Baba Özübek, eline aldığı megafonla, " Evlat hepimizin evladı. Cenazemize katıldığınız için sağolun. Taşkınlık yapmaya hiç gerek yok. Sağduyulu olalım" dedi.

Ankara'da davet edildikleri DTP nin toplantısı yerine Eskişehir'de Şehit Özübek'in cenaze törenine katılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, teröre tepki gösterdi. Eskişehir'deki bu törene gelmesinideki amacının şehit ailesine destek vermek olduğunun altını çizen Büyükelçi Cuntz, "Şehidin ailesini ziyaret ederek başsağlığı dilemek ve onların acısını ortak olmak için buradayım. Bu benim için çok önemli bir durum. Şiddedin ve terörün her şekli son bulsun" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber