CHP: Öğretmen ve öğrencilere protesto yasağı neden getirildi?

Haber Giriş : 25 Ekim 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e öğrenci ve öğretmenlerin terör protestolarına katılmasının hangi amaçla yasaklandığını sordu.

CHP'li Altay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, bakanlık tarafından yayınlanan genelge ile öğretmen ve öğrencilerin terörist saldırılara tepki olarak düzenlenen gösteri ve yürüyüşlere katılmasının yasaklanma nedenini sordu. ?Sadece Türk bayrağının açıldığı Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün sahiplenildiği eli kanlı terör örgütünün kınandığı bu gösterilere öğrenci ve öğretmenlerin katılmasının yasaklanmasını hangi pedagojik yaklaşımlarla açıklarsınızö diyen Altay, önergesinde şu sorulara yer verdi:

?-Toplumun bütün kesimlerini etkileyen ve herkesi ortak bir duruş noktasına bu toplumsal tepkiden, toplumun bir parçası ve en dinamik kesimi olan öğrenci ve öğretmenleri uzak tutmak istemenizin amacı nedir?

-Genelgede açıkça yazmamakla birlikte öğretmen ve öğrencilerimizin şehitlerimizin cenaze törenlerine de katılması yasaklanmış mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber