İlköğretimde yemek uygulaması kalktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul'da etüt ve beslenme okulları hariç devlet okullarında öğle yemeğini kaldırdı

BURCUM DEVREZ İstanbul

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, etüt ve beslenme okulları hariç tam gün eğitim yapan devlet okullarında bulunan yemekhanelerdeki öğle yemeği uygulamasını kaldırdı. Özer, tam gün eğitim yapan okullarda "yemek verilir" şeklinde bir yönetmelik olmadığını söylerken, uygulamadan tedirgin olan veliler çocuklarının sağlıksız beslenmesinden endişeli.

İstanbul'da Etüt ve Beslenme okullarının dışında tam gün eğitim yapan yaklaşık 50 okul, öğle yemeği hizmeti de veriyordu. Özellikle anne ve babası çalışan velilerin tercih ettiği bu okullarda İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, yemek uygulamasını 19 Ekim 2007'den itibaren kaldırdı. Yönetmelikte böyle bir sistemin olmadığı gerekçesiyle yemek uygulamasını kaldırdıklarını ifade eden Ata Özer, "Böyle bir uygulama yoktu. Okulların uydurmuş oldukları bir sistem. Olmayan bir şeyi okullar varmış gibi gösteriyor. Biz de 'yönetmeliğe uyun' talimatını verdik" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise çocukların beyinlerini testle, karınlarını ise tostla doyuran bir sistemin yürümeyeceğini ifade etti.

Kemal Kaya (Hasbahçe İlköğretim Okulu Okul aile Birliği Başkanı): "Sağlıklı ve dengeli beslenmenin tartışılmaz beslenme aracı sıcak yemek. Bizim talebimiz de bu yönde. Uygulamaya karşıyız"

Atilla Önek (Ergenekon İlköğretim Okulu): "Okulda yemek yasaklandı, şimdi biz kara kara düşünüyoruz. Çocuğumuz sağlıksız beslenecek. Hamburger, tost, patates kızartması yiyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber