Vatandaşa cevapta en hızlı bakanlık Milli Eğitim

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, yeni bakanlara ilk karnesini verdi. Başbakanlık Halkla İlişkiler Başkanlığı, 60. hükümetin bakanlıklarının çalışma performasını tablo haline getirerek Başbakan Tayyip Erdoğan'a sundu.

Kendisine yapılan başvuruları ilgili bakanlıklara gönderen Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), evrakların bakanlıklarda kaç gün içinde işlem gördüğünü belirleyerek çetele tuttu. BİMER, aldığı sonuca göre işlem süresinin ortalamasını çıkardı. Rapora göre 60. hükümet kurulduğundan bu yana vatandaşın talebine en hızlı cevabı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik verdi. Milli Eğitim, aynı zamanda en fazla (Eylül ayında 945 başvuru) başvurunun yapıldığı bakanlık oldu. Evrakları 24 saat geçmeden işleme koyarak zirveye ortak olan diğer bakanlar şunlar: Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan. İşlem süresinin en uzun olduğu bakanlar ise Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren.

Temmuz-ağustos ve eylül aylarında BİMER'e toplam 56 bin 945 başvuru yapılmış. Talepler önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artmış. Birimin günden güne vatandaşlar arasında daha bilinir hale geldiğini belirten Başbakanlık Halkla İlişkiler Başkanı Ali İhsan Sarıkoce, internetin yaygınlaşmasına dikkat çekiyor. Her il ve ilçenin hükümet binasında ya da belediyelerde bir BİMER temsilcisinin olduğunu hatırlatan Sarıkoce, "Türkiye'nin herhangi bir yerinden yapılmış olan bir şikayet, talep ya da sıkıntıyı aynı anda Başbakanlık'ta görüyor ve anında tetkik ederek ilgili birime yönlendiriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber