Radikal gazetesi, bodrum katındaki 'mescit'i haber yaptı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bir 'lisede mescit' de Adana'da çıktı. Kent merkezindeki Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki bir odanın mescit haline getirildiği ve bazı öğrencilerin teneffüste burada namaz kıldığı ileri sürüldü.

Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki beden eğitimi öğretmeni odasının yanındaki boş oda, iddiaya göre bu öğretim dönemi başında mescit

olarak düzenlendi. Küçük bir halı ve tespihlerin konulduğu odada, isteyen öğretmen ve öğrencilerin namaz kılabileceği öğrenciler arasında duyuruldu. Mescidin yanında, beden dersine katılan öğrenciler için hazırlanan duş odasında abdest alan bazı öğrenciler vakit namazlarını teneffüs aralarında kılmaya başladı. Odada cuma günleri de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Haydar Keleş'in, öğrencilere imamlık yaptığı ileri sürüldü. Aynı lisede öğretmenlik yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise okul yönetimi ve Milli Eğitim yetkililerine konuyu intikal ettirdiklerini belirterek, okulda mescidi, mevcut yasalar ve eğitim sistemi bakımından skandal olarak değerlendirdi. Güven Boğa, "Yetkililere uyarıda bulunduk ve gereğinin yapılmasını istedik. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Öğrenciler vakit namazlarını ders aralarında kılmaya devam ediyor. Ben kendi gözlerimle gördüm" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bu konuda kendilerine bir bilgi ve şikâyetin gelmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber