İlber Ortaylı: SBF'de öğrenci sayısı azaltılsın, eğitim süresi 5 yıla çıksın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Prof. Dr. İlber Ortaylı, SBF'de öğrenci sayısının azaltılmasını, eğitim süresinin 5 yıla çıkmasını önerdi

ŞENOL DEMİRCİ İstanbul

Mülkiye Vakfı ile Bilay Bilgi Araştırma ve Yayın Vakfı'nın düzenlediği, "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Mülkiye" konulu panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, yöneticilere Mülkiye'nin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Karatepe, fakültelerine Türkiye'nin en iyi öğrencilerinin geldiğini, çok iyi bir öğretim üyesi kadrosuna sahip, teknik donanımı üst düzeyde bir fakülte oldukları kaydetti.

'Sayı azaltılmalı'

Panele Ortaylı, Prof. Dr. Tuncer Bulutay, Prof. Dr. Mete Tunçay ve Prof. Dr. Taner Timur konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Ortaylı, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenci sayısının azaltılmasını, eğitim süresinin beş yıla çıkarılmasını, hazırlık sınıfının da düzenlenmesini önerdi.

'Devlet okulu adam olur'

Fakülte yönetimine özel üniversitelerin yöntemlerinin incelenmesini tavsiye eden Ortaylı, "Bu kadar öğrenci çok fazla. Bu sayı yarıya indirilmeli. Ek maaşlar sağlayarak öğretim üyeleri elde tutulmalı, kalite daha da artırılmalı. Devlet okulları da adam edilebilir. İyi niyet yeterli" dedi.

Bulutay da Tanzimat Fermanı'nın hemen ardından kurulan Mekteb-i Mülkiye'nin modern maliye düzeni ve devlet yönetiminin temelini oluşturduğunu kaydederek, "1950'ye kadar devletle birlikte olan Mülkiye, 1950 Demokrat Parti (DP) iktidarından sonra muhalefet görevini üstlenmiştir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber