Helikopterle alevlerin arasına indirilen 6 işçi yanarak öldü.

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde meydana gelen orman yangınında, helikopterle alevlerin arasına indirilen 6 işçi, rüzgarın yön değiştirmesi sonucu alevlerin arasında kalıp diri diri yandı.

Aynı bölgede geçtiğimiz Cumartesi günü de yangın çıkmış ve 1,5 hektarlık kızıl çam ormanı yanmıştı. Yapılan araştırmada yangının kasıtlı olarak çıkartıldığı saptanmıştı. Aynı bölgede bu sabah saat 11:00 sıralarında yine yangın çıktı. Kızılçam ormanı yanmaya başlayınca, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, 6 kişilik bir ekibi yangına müdahale etmesi için helikopterle olay yerine götürdü.

Ancak bu sırada rüzgar yön değiştirince kurtarma ekipleri alevlerin arasında sıkıştı. Arazinin sarp olması nedeniyle yangın alanının dışına çıkamayan 6 işçi, arkadaşlarının kendilerine ulaşma çabalarına karşın yanarak can verdi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gündoğmuş'un Ortakonuş Kızıldere mevkiinde, sarp ve kayalık orman alanında çıkan yangına müdahale eden ekipte bulunan 6 işçinin, rüzgarın yön değiştirmesiyle alevlerin içinde kaldığını söyledi.

Kurtulmuşlu, ''Gündoğmuş İlçesi'nde yangın vardı. Kurtarma ekiplerini sevketmiştik. Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle alevler işçilerin etrafını çevirmiş'' diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber