?Dayakçı' imama para cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ta imamlık yapan 38 yaşındaki Zekeriya Uçar, görev yerinin değiştirilmesinden sorumlu tuttuğu Site Camii ve Kuran Kursu Derneği'nin yöneticisi emekli imam 74 yaşındaki Mehmet Katırcı'yı, tekme- tokat dövdüğü gerekçesiyle 2 bin 250 YTL para cezasına çarptırıldı.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Site Camii'nde müezzinlik yapan Zekeriya Uçar, geçen yıl cami derneği yönetimi tarafından Zonguldak İl Müftülüğü'ne şikayet edildi. Zeikeriya Uçar, hakkında açılan soruşturmanın ardından aynı mahalledeki Devlet Hastanesi Camii'ne imam olarak atandı.

Görev yerinin değiştirilmesinden dernek yöneticisi Mehmet Katırcı'yı sorumlu tutan imam Zekeriya Uçar, geçen 10 Nisan günü onunla yolda karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Zekeriya Uçar, tekme tokat saldırdığı Mehmet Katırcı'yı döverken, çevreden yetişenler tarafları ayırdı.

Olay adliyeye intikal etti ve imam Zekeriya Uçar hakkında Zonguldak 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kamu davasında önce 120 gün hapis cezasına çarptırılan imam Zekeriya Uçar'ın bu cezası önce 75 güne indirildi, ardından 2 bin 250 YTL adli para cezasına çarptırıldı. Kararda, cezanın sanığın ekonomik ve sosyal durumu göz önünde tutularak 10 eşit taksit ödemesi, taksitlerden birini zamanında ödenmemesi durumunda da kalan kısmının tamamının tahsil edilmesi, para cezasını ödememesi halinde yeniden hapis cezasına çevrileceği belirtildi.

İmam Zekeriya Uçar'ın dövdüğü emekli imam Mehmet Katırcı, bu kararla adaletin yerini bulduğunu söyledi. Cemaatten gelen istek üzerine hareket ve davranışlarından memnun olmadıkları Zekeriya Uçar'ın başka bir yere tayin olması için Zonguldak Müftüğü'ne başvurduklarını söyleyen Mehmet Katırcı, olay gününü de şöyle anlattı:

?O gün eşimin mezarına gitmek için sokağa çıktığımda Zekeriya Uçar'la karşılaştım. Tartışmaya başladık. Beni kolumdan tutarak bir marketin içine çekmek istedi. Karşılık verince bu sefer kravatımdan tutarak beni çekti. Bu sırada yere düştüm. Yerde bana tekme tokat vurdu. Gözlüğümün camı kırıldı, vücuduma tekme darbeleri aldım. Uçar hakkında şikayetçi oldum. Açılan kamu davası sonuçlandı. Uçar'a 2 bin 250 YTL adli para cezası verildi. Adalet yerini buldu.?

Uçar hakkında tazminat davası açacağını belirten Katırcı, ?Bu kişi hakkında 10 bin YTL tutarında tazminat davası açmayı düşünüyorum. Haysiyetim ve şerefimle oynadı. Kazandığım paranın bir kuruşuna bile dokunmadan hayır kurumlarına bağışlayacağım? dedi.

İmam Uçar ise ceza aldığı mahkeme kararını temyiz ettiğini söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber