Bankacıya zimmetten 5 yıl 6 ay hapis

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 14:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bir bankanın Etiler şubesindeki müşteri hesaplarından zimmete para geçirilmesine ilişkin yargılanan 6 sanıktan Köpük Akçin 5 yıl 6 ay 20 gün, Mehmet Alper Kuyumcu da 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davanın diğer 4 sanığı ise beraat etti.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Köpük Akçin (Yurtseven), Mehmet Alper Kuyumcu ve Mustafa Kemal Yavuz ile tutuksuz sanık Harun Topçu katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Mehmet Miraç Uslu ve Mustafa Kemal Uslu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada son savunması sorulan Akçin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde göz altında bulunduğu sırada olayı ayrıntılarıyla anlattığını, mahkeme huzurunda da aynı savunmayı tekrarladığını belirtti.

Sanık Kuyumcu da kredi kartına sahip olmadığını ve bilgisayar kullanmayı dahi bilmediğini savunarak, zimmet olayıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Köpük Akçin'i, çalıştığı bankaya ait 591 bin 938 YTL'yi mal edinmek suretiyle ''zimmet'' suçunu işlediği, Mehmet Alper Kuyumcu'yu da azmettirici olduğu gerekçesiyle 8'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Akçin'in cezasını, daha sonra Kuyumcu'nun kimliğini açıklayıp yakalanmasını sağladığı için 5 yıl 4 aya indiren mahkeme heyeti, suçun zincirleme işlenmesi yüzünden Akçin'in cezasını 6 yıl 8 aya, Kuyumcu'nun cezasını ise 10 yıla yükseltti.

Mahkemedeki iyi hallerini dikkate alarak sanıkların bu cezalarında indirim yapan heyet, sonuç olarak Akçin'e de 5 yıl 6 ay 20 gün, Kuyumcu'ya da 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Ayrıca, Akçin'e 16 bin 650 YTL, Kuyumcu'ya da 24 bin 990 YTL para cezası veren mahkeme heyeti, ''zimmet'' suçundan dolayı bankanın zararı olan 591 bin 938 YTL'nin 94 bin 775 YTL'sinin karşılandığı, kalan 497 bin 163 YTL'nin de her iki sanıktan tazminine hükmetti.

Mahkeme heyeti, suça katıldıkları sabit görülmeyen Mustafa Kemal Yavuz, Mehmet Miraç Uslu, Mustafa Kemal Uslu ve Harun Topçu'nun ise beraatlarını kararlaştırdı. Tutuksuz yargılanan 3 sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber