AKP, TCK'da uzlaşma arıyor

Haber Giriş : 27 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP yeni Türk Ceza Yasası tasarısıyla ilgili olarak CHP ile uzlaşma arayışında.Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AKP Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz ve Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti.

Görüşme sonrasında Baykal ve Çiçek ortak bir basın açıklaması yaptı. Deniz Baykal, yeni TCK yasa tasarısının uzlaşıyla çıkarılmasının Avrupa Birliği yolunda da birçok sorunun aşılmasına yardımcı olacağını söyledi. Baykal, AKP'nin değişiklik önerilerini gördükten sonra karar vereceklerini açıkladı. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, tasarıyı Eylül ayı içinde çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşme sonrasında, CHP lideri Baykal, TCK'nın gecikmeden çıkarılmasında Türkiye'nin yararı olduğunu söyledi. Adalet Komisyonu'nda ortak bir çalışma yapıldığını belirten Baykal, ?Meclis olağanüstü toplandığında tam bir işbirliği imkanı olacak mı olmayacak mı bunu netleştirme ihtiyacı içindeyiz. AKP'nin bazı değişiklikleri önerme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Öneriler geldikten sonra biz de hızlı bir çalışma yapacağız ve bunu nasıl ele alacağımızı netleştireceğiz? dedi.

Baykal, bir soru üzerine de içtüzük değişikliğine sıcak bakmadıklarını belirtti. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise Ceza Kanunu Tasarısının büyük bir çalışmanın ürünü olduğunu ve Anayasa kadar önemli bir yasa olduğunu söydi. Çiçek ?Uzlaşarak anlaşarak bu yasayı Parlamento'dan geçirip millete armağan etmek istiyoruz? dedi.

?PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR BEKLEYECEĞİZ'

AKP Grubu'ndaki toplantının ardından değişiklik önerisi bir zarf içinde AKP Grup Başkanvekili Kapusuz tarafından CHP Grup Başkanvekili Anadol'a götürüldü.

30 Ağustos Pazartesi gününe kadar CHP'nin yanıtını bekleyeceklerini bildiren Kapusuz, daha sonra kamuoyuna bir açıklama yapılacağını söyledi. Toplantıdan erken ayrılan Komisyon Başkanı Toptan da ?Her şey yolunda, bir sorun yok? dedi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber