Başbakan'dan 100 bin konut müjdesi

Haber Giriş : 29 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kira öder gibi ev sahibi olma' dönemi başlıyor

Erdoğan, kaçak yapılaşma konusunda vatandaştan yardım istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi aracılığıyla 62 il ve 173 beldede 100 bin konut yapacaklarını söyledi.

Ulusa Sesleniş konuşmasında, 57 yerleşim yerinde sosyal donatı ve altyapısı ile beraber toplam 29 bin 474 konut uygulanmasının ihale aşamasında olduğunu kaydeden Erdoğan, yıl sonuna kadar 62 il ve 173 yerleşim merkezinde 100 bin konut sayısına ulaşmayı amaçladıklarını açıkladı.

Erdoğan, yüzde 10 ila yüzde 25 arasında değişen bir peşinatla vatandaşlara 10 yılda ?kira öder gibi ev sahibi olma' fırsatı verildiğini, söz konusu uygulamada kar amacı güdülmediğini ve faiz uygulaması bulunmadığını belirtti. Başbakan, fiyatlara enflasyonun altı aylık dönemlerde taksitlere yansıtıldığını açıkladı.

Sel felaketi ve çarpık yapılaşma

Başbakan Erdoğan, sel felaketlerine de değinerek, ''her sene kapımızı çalan birer tehdit olmaktan çıkarmak için şehirlerimize yeni bir gözle bakmak zorundayız. Şehirlerimiz çarpık kentleşmenin sebep olduğu felaketleri taşıyabilecek durumda değildir... Gecekondulaşmanın şehirlerimizin başına açtığı belaları önlemenin yolu çağdaş konut projelerini hayata geçirmekle olacaktır'' dedi.

Gecekondulaşma sorununun kökten çözümüne önem verdiklerini belirten Erdoğan, 37 ilde, 76 bölgede 51 bin 204 konutun yapımının devam ettiğini, bitmiş konutların hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Bu konuda vatandaşlardan kendilerine yardım etmelerini isteyen Başbakan, ?biz size ?modern yerlerde oturun' diyoruz. Plansız, projesi nasıl hazırlandığı belli olmayan yerlerde artık oturmayın'' dedi.

CNNTURK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber