Kadının güçlü olduğu yerlerde yolsuzluk azalıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, "Bürokrasilerde, örgütlerde kadının daha güçlü olarak var olduğu yerlerde daha şeffaf bir yönetim ve daha az yolsuzluk olduğunu 70 ülkeyi aşan bir çalışma sayesinde öğrendik" dedi.

BM "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı"nın değerlendirme toplantısı, İstanbul Hilton Oteli'nde başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Derviş, kadının kalkınmaya katılması ve kadın hakları konusunun sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada önemli bir sorun olmaya devam ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığının bu konuda takdire şayan çalışmalar içinde olduğunu ifade eden Derviş, kentlerde yerel eşitlik eylem planlarının tam olarak hayata geçirilmesinin, yani kadınların ve kız çocuklarının özgün ihtiyaçlarına cevap verecek kentsel hizmetlerin geliştirilmesinin ulusal ve yerel karar alıcılar ve siyasi irade ile ilintili olduğunu kaydetti.

Öte yandan okula gitmeyen kız çocuğu kalmayıncaya kadar seferberlik ruhu içinde yürütülen kampanya ile bugüne kadar 200 bin kız çocuğunun okula başladığını anlatan Harput, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası", "Şartlı Nakit Transferi Projesi" ve "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü Projesi" gibi değişik kampanya ve projelerin uygulamaya konulduğunu anlattı.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, "Sabancı Vakfı, ortak programa sadece maddi destek vermekle kalmıyor, programın yürütülmesindeki süreçlerde ve karar mekanizmalarında da yer alıyor" dedi.

En son değerlendirme toplantısını bu yılın Haziran ayında Şanlıurfa'da yaptıklarını anlatan Sabancı, o zamandan bugüne kadar 67 eylem planı hazırlandığını ve bunlardan 11'nin uygulama için seçildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber