Öğretmen Atamalarında Torpil Olmayacak!

Bazı tespitleri açık bir şekilde ifade etmek gerekmektedir. A veya B partisinin iktidarda olmasına göre de bu tespitti yüksek sesle ifade etmekten kaçınılmamalıdır. Öğretmen atamaları böyle bir konudur. Memurlar.net olarak, tüm şeffaflığın sağlandığı öğretmen atamalarında torpil yapılacağına inanmıyoruz. Ancak, sitemizdeki ankete göre adayların %70'e yakın bir oranı torpil yapılacağına inanmaktadır. Geçmiş senelerde %100 olan bu oran gittikçe azalmakta olup, öyle inanıyoruzki sistemin bu şekilde devam etmesi halinde bu oran daha da azalacaktır. Bu noktada, benimsediğimiz ilke şudur: "Torpil, gizlilik ile beraber yürür. Şeffaflığın sağlandığı yerde torpil olmaz."

Haber Giriş : 29 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda daha önce hiç bir kriter bulunmamaktaydı. Ancak, sistem 1999 yılından itibaren aşama aşama şeffaflaştırılmıştır.

1999 yılında merkezi sınav getirilmiş ve adayların puan bazında atamaları bilgisayar ortamında gerçekleştirilmiştir. Bunlar yapılırken ayrıca atama yapılan kadrolara kimin kaç puanla atandığı şeffaf bir şekilde kamuyona açıklanmıştır. Son yıllarda ise tercihlerin de internet ortamından alınması ve branş bazında kaçıncı olduğunun gösterilmesi ile iki yenilik daha getirilerek sistem bütünüyle şeffaflaştırılmıştır. Bu nedenle memurlar.net olarak "Burası Türkiye!" denerek torpil yapılacağını iddia edenlere katılmıyoruz.

Bize göre ölçü şu olması gerekmektedir: Şeffaflık sağlanıyor mu, sağlanamıyor mu?...

Öğretmen atamalarında bir adayın edinmek isteyebileceği (branş bazında kaçıncı olunduğu, atama sonrasında taban puanlar vb.) tüm bilgiler yayımlanmaktadır. Dolaysıyla sistem şeffaftır diyebiliriz.

Torpil yapılacağını iddia eden adayların, bu tür yıkıcı eleştirilerde bulunmak yerine şunu düşünmeleri gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı torpil yapılmadığını göstermek için başka ne yapmalıdır? Eğer bu soruya bir tane dahi olsa mantıklı bir cevap verilemiyorsa torpil iddiaları hiç bir anlam ifade etmeyecektir.

Memurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber