Hastanede teslim tutanağı diye, 4 bin 895 YTL'lik senet imzalatmışlar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ta yaşayan 70 yaşındaki Hasan Hüseyin Elmas, yaklaşık 18 yıl önce kaybolan yeğeni Salih Doğruyol'un Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğunu ve burada tedavi gördüğü sırada hayatını kaybettiğini öğrenince cenazeyi almak için İstanbul'a gitti. Hastanede yeğenini teslim almak için evraklara attığı imzanın ardından, kendisine gönderilen 4 bin 895 YTL'lik ödeme emrini gören Elmas şok yaşadı. Aylık 95 YTL yaşlılık maaşı alan Elmas, ?Bana cenaze teslim tutanağı diye senet imzalatmışlar'' diyerek, yeğeninin cesedini aldığına pişman olduğunu söyledi.

Yeni Mahalle'de yaşayan ve aldığı 95 YTL'lik yaşlılık maaşı ile hayatını sürdüren Hasan Hüseyin Elmas, 20 gün önce gelen bir telefonla, 18 yıl önce kaybolan ve kendisinden bugüne kadar hiçbir haber alınamayan kız kardeşinin oğlu 46 yaşındaki Salih Doğruyol'un Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybettiğini öğrendi. Hastane yetkilileri Hasan Hüseyin Elmas'a Salih Doğruyol'un ölüsünün teslim alınmaması durumunda kimsesizler mezarlığına defnedileceğini söyledi. Bunun üzerine Elmas, yanına aldığı yakınları ile birlikte Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yeğeninin cenazesini teslim aldı. Ancak iddiaya göre hastane yetkilileri Elmas'a cenazenin alındığına ilişkin evrak imzalattı. Elmas, yakınları ile birlikte yeğeninin cenazesini alarak Sivas'a geldi ve cenazeyi Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verdi.

TESLİM TUTANAĞI DİYE SENET İMZALATMIŞLAR

Ancak bir süre sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden kendisine gönderilen ödeme emri Hasan Hüseyin Elmas'ı şok etti. Hastane Salih Doğruyol'un hastanede yattığı süre zarfında uygulanan tedavi masraflarını attığı imza karşılığında Hasan Hüseyin Elmas'a yükledi. Hastaneye yatarken kimsesi olmadığını söyleyen Doğruyol'un ölümünden sonra, yakınlarını bulmak için araştırma yapan hastane yönetiminin, Hasan Hüseyin Elmas'a cenazeyi teslim alırken, teslim tutanağıyla birlikte senet te imzalattığı iddia edildi. Hastane tarafından kendisine göndarilen 4 bin 895 YTL'lik ödeme emrini aldığında şok yaşadığını belirten Hasan Hüseyin Elmas şunları anlattı:

?Salih Doğruyol benim yeğenim. Annesi ve babası vefat ettiği için benden başka kimsesi yok. 18 yıldır kayıptı ve kendisinden haber alamıyorduk. Geçen ay Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden beni aradılar ve yeğenimin hayatını kaybettiğini, istersek cenazeyi alabileceğimizi, aksi takdirde kimsesizler mezarlığına defnedileceğini söylediler. Ben de iyilik olsun diye gidip cenazeyi aldım. Cenazeyi teslim aldığıma dair de bir kağıt imzaladım. Ancak geçtiğimiz günlerde bana hastane tarafından bir kağıt gönderildi ve 4 bin 895 YTL'lik senedi ödemediğim taktirde evime icraya verileceğim bildirildi. Ben 95 YTL yaşlılık maaşı alıyorum. Bu parayı ödemem imkansız. Yaptığım iyiliğin karşılığını ağır ödüyorum. İyilik yaptığıma pişman oldum.'' Elmas olay sonrasında yakınlarının yardımıyla Sağlık Bakanlığı'na itiraz mektubu yazdığını ve cevap beklediğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber