'Eko-Okul Projesi'yle okullar 'Yeşil Bayrak'la ödüllendirilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 20:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) ülke genelinde başlattığı Eko-Okul Projesi'yle ilköğretim okulları Yeşil Bayrak'la ödüllendirilecek. Projeyle, okullardaki öğrencilere hem çevre bilincini aşılanacak hem de çevre temizliğinin önemine dikkat çekilecek. Ayrıca eğitimden geçirilen öğrenciler belirlenen kriterlere göre timler oluşturarak değişik çevre projeleri üretecek.

Bugüne kadar bazı kriterleri yerine getiren plajların Mavi Bayrakla ödüllendirilmesinden sonra şimdi de ilköğretim okulları Yeşil Bayrak'la ödüllendirilecek. TÜRÇEV ile Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Vakfı (ALÇED) işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye Antalya'nın Alanya ilçesi de katıldı. Projeye katılmak için Alanya Özel Emin Paşa Koleji, TÜRÇEV'e başvurdu. Seminere katılan okul öğrencileri eğitim görüyor.

ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, TÜRÇEV'in başlatmış olduğu Eko-Okul Projesi'nin çevrenin bilinçlenmesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Bugüne kadar plajlarda uygulanan mavi bayrak projesinin bir benzerinin okullarda uygulanmasına öğrencilerin büyük destek verdiğini kaydeden Kayhan, projeye katılmak isteyen okullardan gelen başvuruların kendilerini çok mutlu ettiğinin söyledi. Yeşil bayrak için Alanya'da kendilerine başvuran ilkokulun Özel Emin Paşa Koleji olduğunu hatırlatan Kayhan, öğrencilerin TÜRÇEV tarafından hazırlanan çevre seminerine katıldığını belirtti. Öğrencilerin belirli eğitimin ardından timler oluşturarak projeler üreteceğini aktaran Kayhan, kriterleri uyan okulları yeşil bayrakla ödüllendireceklerini kaydetti. Öğrencilerin küçük yaşta eğitilmesinin çok isabetli karar olduğunu dile getiren Kayhan, "Çocuklarımız küçük yaşta öğrendiklerini bir ömür boyu uyguluyor. Atalarımızın dediği 'Ağaç Yaşken Eğilir' atasözü bu projeyi en iyi şekilde anlatmaktadır. Temiz çevre için oluşturulan projenin Türkiye genelinde büyük yankı uyandıracağını ümit ediyoruz." dedi.

Projeye katılan okul öğrencilerinden 14 yaşındaki Ayşegül Ertürk, TÜRÇEV'in ülke genelinde hayata geçirdiği projesinin çok anlamlı olduğunu kaydetti. Kendilerine verilen eğitim seminerinde çevrenin öneminin ve korunması için yapılması gerekenlerin anlatıldığını ifade eden Ertürk, hazırlayacakları projeyle ödül almak istediklerine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber