Öğretmen atamaları yapıldı...

Haber Giriş : 02 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığının öğretmen kalitesinin her geçen gün arttığını ve kendilerinin bu konuda son derece titiz davrandıklarını söyledi.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla 48 alanda 9 bin 267 kadroya atama, bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda yapıldı.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde öğretmen açıklarının devam ettiğinin bilindiğini ifade eden Çelik, öğretmen açıklarının tamamen yok edilmesi, hiç olmazsa minimum seviyeye indirilmesi konusunda büyük gayret sarf ettiklerini bildirdi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlığımız, şu anda sahip bulunduğu öğretmen potansiyelini en dengeli şekilde norm kadro esaslarına göre değerlendirmektedir. Yıllardan beri yapılan uygulamalar sonucu belirli yerlerde yığılma olduğu biliniyor, ama biz 2003 yılından beri bunu önemli ölçüde erittik. MEB de insanların oturarak maaş alması tarihe karışmıştır"

Daha sonra geçilen bilgisayarlı kurada, 21 bin 417 adaydan 9 bin 267'sinin ataması gerçekleştirildi. Atama sonuçları saat 14.00'den itibaren bakanlığın internet adresinden ilan edilecek.

Sonuçları görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber