Meclisin bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu hafta da fazla mesai yapacak.

Meclis Genel Kurulu, bu hafta çalışmalarına 27 Kasım Salı günü, görüşmeleri yarım kalan Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Tasarısını ele alarak başlayacak.

Genel Kurulda aynı gün yine temel kanun olarak Tanık Koruma Kanunu Tasarısının görüşmelerine geçilecek. Tasarının bitirilememesi durumunda görüşmelere 28 Kasım Kasım Çarşamba günü de devam edilecek.

TBMM Genel Kurulunda 28 Kasım Çarşamba ve 29 Kasım Perşembe günleri de Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlara ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

Tasarıya göre, kurusıkılar, 1 yıldan fazla hapse mahkum olanlar, ateşli silahlarla işlenen suçlardan hüküm giyenler ile 18 yaşından küçüklere satılamayacak.

TBMM Genel Kurulu bu hafta Salı günü 15.00-23.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Spor kamuoyunun gündeminde çeşitli tartışmalara yol açan Türkiye Futbol Federasyonu Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı ise yarın TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda ele alınacak. Tasarı, Türkiye Futbol Federasyonunun yapısı ve denetiminin uluslararası kurullara göre yeniden düzenlenmesini öngörüyor.

Komisyon, 28 Kasım Çarşamba günü de Expo 2015 İzmir Yönlendirme Kuruluna ilişkin kanun teklifini ele alacak.

Adalet Komisyonu Çarşamba günü Hakim ve Savcıların atamasına ilişkin kanun teklifini, KİT Komisyonu da 29 Perşembe günü özelleştirilen Petkim'in 2005 hesaplarını görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber