Keçiören'deki tecavüzcüyü piyangocu polis yakaladı

Haber Giriş : 28 Kasım 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Keçiören ilçesinde takip ettiği kadınların evlerine girip tecavüz ederek kayıplara karışan Cengiz Ö., bölgede güven timlerinde görev yapan piyangocu kılığındaki polis tarafından yakalandı. Cengiz Ö.'nün kendisini anketör olarak tanıtarak girdiği evlerdeki 3 kadına tecavüz ettiği anlaşıldı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, geçen hafta Asayiş Şubesi'ne, Keçiören bölgesinden, kendisini Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan görevli olarak tanıtan bir kişinin, görev amacıyla girdiği evlerdeki bazı kadınlara tacizde bulunduğu, bazı kadınların para ve ziynet eşyalarını gasp ettiği yönünde şikâyet başvuruları geldi.

Asayiş Şubesi'nde tecavüzcü saldırganı yakalamak amacıyla resmi ve sivil tüm ekipler seferber edildi. Polis, bir süredir bölgede değişik kimlikler altında faaliyet gösteren güven timlerini de harekete geçirdi. Piyangocu kılığında çalışan bir güven timi elemanı polis, elindeki eşkâle benzeyen kişiyi takibe aldı. Bu kişinin bir kadını takip ettiğini gören polis, saldırganı önceki gün öğle saatlerinde yakalayıp etkisiz hale getirdi. Takip ettiği kadının evine girerken yakalanan zanlının Cengiz Ö. olduğu anlaşıldı. Evlerine girdiği kadınlar tarafından teşhis edilen Cengiz Ö., tüm suçlamaları kabul etti. Cengiz Ö., tutuklandı.


'Etek düşkünü' seri tecavüzcü yakalandı

Enis YILDIRIM / ANKARA

Başkentte etek giyen kadınları evlerine kadar takip eden ve 3 kadına tecavüz edip 3'ünü de gasp eden 23 yaşındaki seri sapık Cengiz Ö., sokakta görev yapan piyango satıcısı kılığındaki polis tarafından suçüstü yakalandı. Ö. tutuklandı. Keçiören ilçesinde özellikle etek giyen kadınları takip eden ve anket yapma bahanesiyle zilini çaldığı evlere giren seri sapık Cengiz Ö., yalnız olan 3 kadına tecavüz ederken, 3 kadının da parasını ve ziynet eşyalarını gasp etti. 'Seri sapık' kadınları "Polise haber verirsen, çocuğunu öldürürüm" diye tehdit ettikten sonra da kayıplara karıştı. Güven timlerinin bir hafta süreyle bölgedeki çalışmaları sonunda seri sapığın izi bulundu. Timde yer alan piyangocu kılığındaki polis, eşkale benzeyen kişiyi takibe aldı. Bir süre sonra bu kişinin bir kadını takip ettiğini tespit eden piyangocu polis, seri sapık Cengiz Ö.'yü son eylemini gerçekleştiremeden etkisiz hale getirdi.

'HAMİLEYİM' DEDİ BIRAKTI

Daha önce evlerine girdiği kadınlar tarafından teşhis edilen seri sapık Cengiz Ö., suçlamaları kabul etti. Kendisinden 11 yaş büyük olan ve Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan bir kadın ile evlendiği belirlenen seri sapığın Etimesgut ilçesindeki evinde de arama yapıldı. Seri sapığın, gasp ettiği ziynet eşyalarını kuyumcularda bozdurarak evinin kirasını ödediği ortaya çıktı. Tutuklanan Cengiz Ö.'nün eşi N.Ö.'nün de polise, "Bu adam her şey yapabilir. Beni de fantezilere zorlardı" dediği öğrenildi. Bir kadının ise sapığın elinden "Hamileyim, ne olur bana tecavüz etme" diyerek kurtulduğu öğrenildi.

MİLLİYET/SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber