Bakan Eroğlu: Ağaçlanadırmada Dünya üçüncüsüyüz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Ağaçlandırmada dünya üçüncüsüyüz, önümüzdeki yıl dünya birincisi olacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, bazı açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Yozgat'ta, Vali Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'i ziyaret etti.

Türkiye'de ağaçlandırma seferberliğinin sürdürüldüğünü ifade eden Eroğlu, "Ağaçlandırmada dünya üçüncüsüyüz. Gerçi birinci olmamız lazım, ama bazı ağaçlandırmalar sayılmamış, sadece bakanlığımız tarafından yapılan ağaçlandırmalar sayılmış BM tarafından. Ancak önümüzdeki yıl kesinlikle ağaçlandırma konusunda dünya birincisi olacağız" diye konuştu.

Ağaçlandırma seferberliği meşalesinin 2 Aralık Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakılacağını kaydeden Bakan Eroğlu, "Bu seferberlikle 2 milyon 300 bin hektar alan 2008 yılı sonuna kadar ağaçlandırılacak. Bu büyük bir seferberlik ve bunun neticesinde yaklaşık Trakya büyüklüğünde veya Belçika'ya yakın bir alan Türkiye'de ağaçlanmış olacak" dedi.

Bakan Eroğlu, bu seferberlikte Yozgat'ın Türkiye'de birinci il olacağına inandığını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Yozgat'ın su sorununun çözülmesine yönelik çalışmalar yapıldığına dikkat çekti.

Veysel Eroğlu, "Yozgat ve civarının 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Musabeyli Barajı Projesi hazırlandı, çok kısa zamanda ihalesi ve yer teslimi yapıldı, bugün de işe başlatma merasimini yapacağız" diye konuştu.

Eroğlu, daha sonra, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan AK Parti Yozgat İl Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber