Gurbetçiler de oy kullanabilecekler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hükümet, yurt dışındaki Türkler'in bulundukları yerde oy kullanabilmelerini sağlamak için düğmeye bastı. Gurbetçilerin yurtdışında oy kullanmalarına imkan sağlayacak yasal düzenlemeyle ilgili hazırlıklar Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığındaki toplantıda masaya yatırıldı. Çiçek, hazırlanan taslağın daha sonra siyasi partilere ve ilgili kuruluşlara gönderileceğini açıkladı.

Hükümet, gurbetçilere bulundukları ülkelerde sandık başına gitmelerine imkan verecek yasal düzenleme için çalışmalarını hızlandırdı. Yasal hazırlıklarla ilgili çalışmalar bugün Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gurbetçilerin bulundukları yerde oy kullanmasına imkan sağlayacak yasal düzenlemeyle ilgili çalışmalar gözden geçirildi. Toplantıya Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve ilgili bürokratlar da katıldı. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Çiçek, yurt dışındaki Türk vatandaşların oy kullanmasını mümkün kılacak bir yasal düzenleme yapılmasıyla ilgili bir karar alındığını hatırlatarak, bu karar çerçevesinde bugün bir toplantı daha yaptıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz toplantıda bu konuyla ilgili bir taslak metnin 30 Kasım tarihine kadar hazırlanmasını arzu ettiklerini belirten Çiçek, "Başbakanlık Kanunlar Genel Müdürlüğü başkanlığında bir taslak hazırlandı. Hazırlanan bu taslak üzerinde görüşeceğiz. Taslak üzerinde çalışmalar yapıldıktan sonra, taslağı başta siyasi partiler olmak üzere ilgili kuruluşlara göndermeyi planlıyoruz. Hükümetimiz, böylece yarım yüzyıllık talebi inşallah gerçekleştirmiş olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber