Fakir öğrenciye eğitim yardımı

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004-2005 eğitim ve öğretim yılına bir hafta kala maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuma güçlüğü çeken öğrencilere Fak-Fuk-Fon'dan nakdi ve ayni yardım yapılacak.

2004-2005 eğitim ve öğretim yılına bir hafta kala hükümet, maddi sıkıntı içinde olan öğrencilere yardım için harekete geçti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okuma güçlüğü çeken öğrencilere nakdi ve ayni yardım yapılacak.

Kamuoyunda 'Fak-Fuk-Fon' olarak bilinen Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan yapılacak yardım için tüm valiliklere bir yazı gönderilerek ihtiyaç sahibi çocukların belirlenmesi istendi. Valilikler illerindeki yerel yöneticiler ve muhtarlar aracılığıyla sosyal güvencesi olmayan ailelerin okuma güçlüğü çeken çocuklarını tespit edecek. Bu ay içerisinde bitirilmesi planlanan çalışma sonucunda çıkartılacak mali portreye göre valiliklere para gönderilecek.

Sıkı araştırma yapılacak

Yardımın suistimal edilmemesi için de sıkı bir araştırma ve denetim yapılacak. Maddi sıkıntı içinde olan ve okuma güçlüğü yaşayan öğrencilerin faydalanması için yapılacak olan çalışmadan ihtiyaç sahibi olmayanların sahte belge düzenleyerek faydalanma çabaları da önlenecek. Fondan valiliklere gönderilecek paranın bir kısmı ihtiyaç sahiplerine nakit ödenecek. Bunun yanısıra ödemelerin bir kısmı da ayni olarak yapılacak. Öğrencilere önlük, okul çantası, defter, kalem gibi okul ihtiyaçları da verilecek. Bu ödemelerin bir an önce yapılabilmesi için valiliklerden sonuçların ulaştırılması bekleniyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber