Hafta sonu yağış bekleniyor

Haber Giriş : 30 Kasım 2007 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta sonu yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün yurdun batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağışlar yarın Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde devam edecek. Yağışlar, Karadeniz bölgesinde etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kar şeklinde görülecek..

Yağışlı hava pazar günü; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Yağışlar, pazar günü Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı hafta sonu yurdun kuzey iç ve doğu bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak. Özellikle pazar günü yurdun iç ve batı bölgelerinde sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis ve buzlanma görülecek.

Cumartesi günü Karadeniz bölgesinde beklenen etkili yağışlar ile pazar günü iç ve batı kesimlerde görülecek buzlanma ve sisin oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Beş büyük ilde yarın hava durumu şöyle:

İstanbul8/11

Ankara 4/9

İzmir 12/16

Adana 7/17

Antalya 14/18

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber