Hamam, ilköğretim okuluna dönüştürüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı'da atıl durumda olan hamam, ilköğretim okuluna dönüştürülerek eğitim öğretime kazandırıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Yeni Mahalle'de yaşayan vatandaşlar, yakın çevrede okul bulunmamasından dolayı çocuklarını uzak mesafedeki okullara göndermek zorunda kaldıkları ve kış aylarında büyük sıkıntı yaşadıkları gerekçesiyle yetkililerden okul talebinde bulunmuştu.

Bunun üzerine harekete geçen Ağrı Valiliği, mahalleye okul yapılması için çevre yolu üzerinde bulunan Özel İdare'ye ait atıl durumdaki hamamın okula dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

8 ay süren çalışmanın ardından eski hamam binası, 14 derslikli ve tam donanımlı bir ilköğretim okuluna dönüştürüldü.

Ahmedi Hani adı verilen ilköğretim okulu düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Doğubeyazıt Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, "Bu mahallenin uzun zamandı, okul ihtiyacı vardı. Bugün yaptığımız bu açılış ile bu ihtiyacı karşılamış olduk. Çok kısa bir süre önce bir harebe görünümünde olan ve hiçbir işe yaramayan bu bina bugün yapılan çalışmalar neticesinde pırıl pırıl bir görünüme sahip oldu." şeklinde konuştu.

Ağrı'da bugüne kadar yapılan eğitim yatırımlarını hatırlatan Vali Halil İbrahim Akpınar, önümüzdeki günlerde yeni yapılacak yatırımların müjdesini verdi.

Ellerindeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Akpınar, "Yeni yatırımlar yaparken, elimizde olan fakat kullanmadığımız için atıl durumda bulunan binalardan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre önce burada atıl vaziyette bekleyen hamamı okul yaptırarak, verimsiz bir binayı yeniden kullanılır duruma getirdik. Burayı 14 derslikli ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bir okul bünyesine büründürdük." ifadelerini kullandı.

"Daha Ağrı'da yapılacak çok şey var." diyen Vali Akpınar, 180 okulun tuvaletinin bulunmadığı belirtti.

Bazı büyük okullarda ise hala kalorifer olmadığını dile getiren Vali Akpınar, "Biz önümüzdeki yıl Milli Eğitim ve Özel İdare bütçemizden yeni bir okul yapmayacağız. Bunun yerine elimizde bulunan eski okul binalarının bakım ve onarımı, tuvaleti olmayan okullara tuvalet, kaloriferi olmayan okullara kalorifer ve tamir edilebilecek durumda olan okul lojmanları tamir edilecek. Bu şekilde eğitim alt yapımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından okulu gezen Vali Akpınar, sınıflardaki öğrencilere kek dağıttı. Törene, Vali Halil İbrahim Akpınar, Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber